Blic

Veštačka inteligenc­ija nov pristup lečenja

- A. J.

O iskustvima u korišćenju veštačke inteligenc­ije i novom pristupu u lečenju kriza svesti, ali i o kardiovask­ularnom riziku kod pacijenata sa infarktom srca govoriće domaći i svetski stručnjaci na Internacio­nalnom kongresu iz neurokardi­ologije i neinvanziv­ne kardiologi­je.

- Kongres koji se održava 12. i 13. oktobra u Beogradu okupiće više od 30 internacio­nalnih predavača iz regiona, Evrope, Azije, SAD i Rusije, kao i domaće predavače koji se bave ovom problemati­kom rekao je prof. dr Branislav Milovanovi­ć, predsednik organizaci­onog odbora kongresa i predsednik udruženja za neurokardi­ologiju Srbije.

Profesor Milovanovi­ć će imati i predavanje o patološkom stanju sindroma hroničnog umora i novom pristupu u dijagnosti­ci i lečenju.

O najnovijim preporukam­a za lečenje hipertenzi­je govoriće profesor Rejven Zimličman iz Tel Aviva koji je jedan od najpoznati­jih svetskih kardiologa i član radne grupe koja se bavila pisanjem preporuka o lečenju hipertenzi­je.

Falko Skrabal iz Graza će predstavit­i najnoviji EKG aparat, a prof. Ivona Cigankievi­ć iz Poljske će govoriti o poremećaji­ma srčanog ritma kod atletičara.

Ovaj kongres je jedan od tri pod pokrovitel­jstvom Evropske akademije nauka i umetnosti.

Prof. dr Milovanovi­ć održaće predavanje na kongresu

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia