Blic

Iza sebe ostavio bebu od dve i po godine

-

u njega udarila alfa reg. tab. Kragujevac, nema povređenih reno klio, reg. tab. Jagodina; zaustavlje­n u zaustavnoj, vozač stao zbog slabe vidljivost­i, nema povređenih...

zatim, teretno vozilo sa prikolicom, bugarskih reg. tab.; nema povređenih zatim dačija logan, reg. tab. Niš; nema povređenih dačija sandero, reg. tab. Niš, vozač teško povređen teretno vozilo sa prikolicom i

MAN, reg. tab. Vranje; vozač sa lakim povredama skup vozila mercedes, turskih reg. tab.; nema povređenih Cela Kovačica juče je bila puna tuge zbog smrti mladog Petrika, oca deteta od dve i po godine. Kako su nam ispričali Petrikovi prijatelji, on je tog kobnog dana seo u kamion i krenuo da isporuči robu. Petrik je bio zaposlen u firmi EKV u Kovačici, koja se bavi proizvodnj­om venecijane­ra, trakastih zavesa i PVC proizvoda. - Petrikova porodica čula je odmah ujutru na vestima šta se dogodilo. Međutim, jadni ljudi do tri popodne nisu znali šta im je sa sinom i u kojoj je on bolnici. Ovo je velika tragedija - kaže jedna prijatelji­ca porodice Jan iz Kovačice.

Za Petrika sve komšije imaju reči hvale. Opisuju ga kao vrednog mladića, koji nikada probleme nije pravio. U kući u Kovačici u kojoj je Petrik živeo sa svojim roditeljim­a juče je bilo tiho. Petrikova rodbina nije bila u stanju da govori o nesreći koja ih je zadesila. - Neopisiva tuga. O Petriku možemo reći samo sve najbolje. Verujte, te noći niko od nas nije spavao - pričaju uplakani prijatelji.

“Blic“je od izvora upoznatih sa tokom dva katastrofa­lna sudara uspeo da rekonstrui­še sve detalje karambola u kojem je poginulo ukupno osmoro ljudi. Uzrok nesreće najverovat­nije je neoprezna vožnja po putu obavijenom maglom.

Detaljno opisani sudari (vidi grafiku iznad teksta) ilustruju pakao u kojem su se našle desetine onih koji su se u utorak ujutru zatekli na autoputu Beograd - Niš. Do prve saobraćajn­e nesreće koja se dogodila u 7.15 sati kod mesta Mijatovac u smeru ka Beogradu došlo je kada se zbog slabe vidljivost­i u zaustavnoj traci zaustavilo vozilo “reno klio” jagodinski­h registarsk­ih oznaka. Banalno čukanje u kojem nije bilo povređenih pokrenulo je lavinu koja se okončala sa četiri žrtve. Samo 15 minuta kasnije, užas se ponovio kod Končereva u smeru ka Nišu. U njemu je učestvoval­o 10 vozila, a život su izgubile četiri osobe.

Šta je uzrok užasne nesreće?

„Putevi Srbije“juče su u saopštenju medijima izjavili saučešće porodicama svih poginulih, ali i komentaris­ali udese:

„Kolovoz je na svim deonicama u zadovoljav­ajućem stanju. Najverovat­nije je smanjena vidljivost zbog guste magle i neprilagođ­ena brzina uzrok katastrofa­lnih saobraćajn­ih nezgoda“, navodi se u saopštenju.

Ipak, o uzroku nesreće, kažu oni, odlučiće nadležne institucij­e. Do tada, neka ova tragedija svim vozačima bude surovo upozorenje.

 ??  ?? ZANA (59) VIDANOVIĆ NEPRILAGOĐ­ENA BRZINA I NEPROPISNO ODSTOJANJE NA PUTU PREKRIVENI­M MAGLOM UZROCI SU NESREĆE PETRIK JAN (29)
ZANA (59) VIDANOVIĆ NEPRILAGOĐ­ENA BRZINA I NEPROPISNO ODSTOJANJE NA PUTU PREKRIVENI­M MAGLOM UZROCI SU NESREĆE PETRIK JAN (29)
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia