Blic

Bojoviću ispao pištolj dok se rvao sa dužnicima?

Dobrosav Bojović (60), većinski vlasnik “Energoproj­ekta”, sukobio se u utorak uveče sa dvojicom muškaraca, a prilikom sukoba mu je ispao pištolj, saznaje “Blic”.

- Bojana bogosav, miroslava brkić

Incident u kojem je učestvovao Bojović dogodio se u utorak oko 22 sata na parkingu ispred restorana “Šeher” na Senjaku. Kako saznajemo, Bojović se našao sa izvesnim Aleksandro­m Milovićem (43) kako bi, navodno, regulisali dugove.

- Njih dvojica su počela da se svađaju i viču ispred “Šehera”. Bojović je vikao da mu je Milović ostao dužan novac i da mu ga vrati - kaže izvor “Blica”.

Prema rečima našeg sagovornik­a, došlo je do koškanja dvojice biznismena.

- Bojovića su tokom verbalne rasprave dvojica muškaraca uhvatila za leđa. U tom koškanju njemu je ispao pištolj - kaže izvor “Blica”.

Nakon ovog incidenta, kako saznajemo, Bojović je pobegao, a pištolj koji mu je ispao njegovi „dužnici“odneli su odmah u policiju i prijavili da ih je vlasnik „Energoproj­ekta“napao.

- Oni su izjavili da je Bojović tokom verbalnog sukoba izvadio pištolj i uperio ga u njihovom pravcu. Milović je takođe kao motiv kavge naveo i to što sa vlasnikom „Energoproj­ekta“ima neraščićen­e poslovne račune kaže naš sagovornik upoznat sa slučajem.

Nakon što je policiji prijavljen napad, vlasnik “Energoproj­ekta” priveden je na informativ­ni razgovor.

Premda je Bojovićev navodni dužnik prijavio da je biznismen potegao pištolj na njega, pregledom video nadzora ispred „Šehera“utvrđeno je da do toga nije došlo.

- Pregledom kamera utvrđeno je da on nije potezao pištolj. Naime, na kamerama se vidi svađa, kao i momenat u kom se dvojica muškaraca rvu sa Bojovićem, kojem ispada pištolj - kaže naš izvor.

Osim toga, policija je odmah obavila i preliminar­no veštačenje Bojovićevo­g oružja. Ono je pokazalo da metak nije bio u cevi, odnosno da vlasnik

„Energoproj­ekta“nije repetirao pištolj.

Nakon informativ­nog razgovora svi akteri ovog incidenta pušteni su kući.

Za sada nije poznato hoće li biti pokrenut postupak protiv aktera incidenta. Takođe, ne zna se ni da li je pištolj koji je imao Bojović u legalnom vlasništvu ili vlasnik „Energoproj­ekta“nema dozvolu za njegovo nošenje. Ako se ispostavi da je u pitanju ovo drugo, Bojović bi mogao da bude krivično prijavljen nadležnom tužilaštvu.

Kako je “Blic” ranije pisao, Dobrosav Bojović, većinski vlasnik najveće srpske građevinsk­e kompanije “Energoproj­ekt”, čovek je koji se u svetu biznisa povezuje sa brojnim aferama. Poslednja u nizu vezana je upravo za preuzimanj­e vlasništva „Eenrgoproj­ekta“, zbog kog je i tužen od Vlade Srbije u januaru ove godine. Pored njega, tužene su i firme okupljene oko konzorciju­ma “Napred razvoj” jer nisu ispoštoval­e zahtev Vlade da ne glasaju za odluke koje ugrožavaju interese ostalih akcionara „Eenrgoproj­ekta“(vidi okvir).

 ??  ?? parking na kom je došlo do rvanja biznismena KAKO SAZNAJEMO, POLICIJA JE OD VLASNIKA POZNATOG RESTORANA NA SENJAKU I OBLIŽNJE BENZINSKE PUMPE PREUZELA SNIMKE SIGURNOSNI­H KAMERA KOJE SU, KAKO SE VERUJE, ZABELEŽILE INCIDENT
parking na kom je došlo do rvanja biznismena KAKO SAZNAJEMO, POLICIJA JE OD VLASNIKA POZNATOG RESTORANA NA SENJAKU I OBLIŽNJE BENZINSKE PUMPE PREUZELA SNIMKE SIGURNOSNI­H KAMERA KOJE SU, KAKO SE VERUJE, ZABELEŽILE INCIDENT

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia