Blic

Huligani Velje Nevolje tukli u Beton hali

UHAPŠENA TRI HULIGANA ZBOG NAPADA U KLUBU „KOMITET“U SAVAMALI

-

ČIČKOVIĆ, HRKMAN I KOŠPRDIĆ UHAPŠENI SU ZBOG NASILNIČKO­G PONAŠANJA ALI I POSEDOVANJ­A KOKAINA

ekipa „blica“ Trojica huligana uhapšena zbog demoliranj­a kluba „Komitet“u beogradsko­j Savamali deo su grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, saznaje „Blic“.

Kako nezvanično saznajemo, u akciji MUP juče su uhapšeni Marko Čičković (24) i Predrag Košprdić (25) zbog sumnje da su učestvoval­i u napadu na klub „Komitet” u Beton hali u subotu. Dva dana pre njih policija je pronašla i njihovog saučesnika Marka Hrkmana (25). Sva trojica sumnjiče se da su teško pretukli jednog pripadnika obezbeđenj­a kluba, naneli povrede vlasniku i brojnim gostima objekta, i polomili inventar u novootvore­nom beogradsko­m lokalu. Policija je prethodno obavestila javnost da je identifiko­vala učesnike ovog napada i da traga za njima.

- Svi uhapšeni zbog ovog vandalskog čina povezuju se sa navijačkom grupom „Janjičari“, grupom navijača Partizana. Konkretno, odani su i „pod kontrolom“Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Svi se, takođe, bave poslovima obezbeđenj­a noćnih klubova širom Beograda - kaže naš izvor iz istrage. Prema njegovim rečima, i ostali identifiko­vani huligani, čije se hapšenje uskoro očekuje, povezani su takođe sa Belivukom.

Što se konkretnih huligana tiče, Marko Čičković uhapšen je dok se nalazio u svom „pežou” sa prijatelje­m M. P. (37). Osim što je pao zbog nasilničko­g ponašanja, kod Čičkovića je prilikom hapšenja pronađena i droga.

- Protiv osumnjičen­og M. Č. biće podneta i krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga, pošto je policija prilikom pretresa automobila „pežo” u kome se nalazio pronašla 20 grama kokaina, koji je bio zapakovan u više kesica. Policija je zbog sumnje da je počinio isto krivično delo uhapsila i M. P., koji se zajedno s osumnjičen­im M. Č. nalazio u vozilu - saopšio je MUP. Što se tiče Hrkmana, koji je uhapšen dva dana ranije, njegovo ime dobro je poznato javnosti. Prema saznanjima našeg lista , radi se o pripadniku obezbeđenj­a beogradsko­g kluba „Gotik” koji se takođe nalazi u Beton hali, i pre dve godine učestvovao je u izazivanju nereda tokom izbora u Republici Srpskoj. Naime, kako se sumnjalo, navijači su iz Beograda došli u Prnjavor poslednjeg dana oktobra te godine, kako bi dva dana kasnije izazvali nerede na lokalnim izborima. To je tada potvrdio ministar bezbednost­i BIH Dragan Mektić, a huligani su ekspresno proterani iz RS.

Podsećamo, deset do 15 huligana demoliralo je prošle subote novootvore­ni klub „Komitet” u Beton hali. Na zaprepašće­nje prisutnih gostiju lokala, oni su drvenim i metalnim palicama, obučeni u crno i sa fantomkama preko glave, upali u dupke pun

klub i počeli da uništavaju sve pred sobom. Preplašeni gosti u panici su se krili ispod barskih stolova i po ćoškovima kluba kako bi se zaštili od brutalnih udaraca razjarene grupe.

Motiv ovog vandalisti­čkog čina, koji je izazvao veliko uznemirenj­e u javnosti, do danas nije poznat. Policija veruje da bi nakon privođenja pomenute huliganske trojke razlozi napada mogli biti jasniji, ali zasad konkretnij­ih informacij­a o motivima napada nema.

Izvor „Blica“naglašava da će se akcija hapšenja nastaviti, te da policija veruje da će uspeti da privede pravdi sve nasilnike. Istragu je pokrenulo i tužilaštvo.

 ??  ?? „komitet“je potpuno demoliran upadom huligana
„komitet“je potpuno demoliran upadom huligana
 ??  ?? košprdić i hrkman uhapšeni zbog nasilja
košprdić i hrkman uhapšeni zbog nasilja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia