Blic

Majku koja je ostavila bebu traže u selima

ISTRAGA SLUČAJA NOVOROĐENČ­ETA NAĐENOG ISPRED CRKVE

- Vladimir Lojanica

Ko je u utorak u ranim jutarnjim satima ostavio tek rođenog dečaka pred Crkvom Svetog arhangela Gavrila u Čajetini i ko je majka ove bebe, i juče je ostalo misterija, iako je policija našla vozača koji je u to vreme nakratko zastao pred crkvom.

Zamotanu u krpe, bebu muškog pola, staru tek nekoliko sati, na vratima crkve u Čajetini pre tri dana oko 6.35 sati pronašla je meštanka Nada Milošević dok je u šetnju vodila psa.

Od tada je počela istraga koja još nije odgonetnul­a ko je rodio dete, a ko ga je ostavio pred bogomoljom.

Policija je odmah došla u posed snimka sa jedne kamere za video-nadzor, na kome se vidi automobil koji je zastao pred crkvom, međutim, ispostavil­o se da je on beskorista­n. Vlasnik automobila je, saznaje „Blic“, pronađen i radi se o jednom starijem Čajetincu koji nema nikakve veze sa bebom i koji radi par desetina metara od crkve.

Kako je kamera male rezolucije, a beba ostavljena pod okriljem mraka, pritom u Čajetini je te noći bila gusta magla, nemoguće je uopšte utvrditi ko je prolazio pored crkve u vreme kada je beba mogla biti ostavljena.

- Pregledani su zdravstven­i kartoni svih trudnica iz Čajetine i okoline, i to za sada nije dalo rezultate. Policija svojim kanalima preko meštana ovdašnjih sela pokušava da dozna da li je neka od žena sa ovog područja izgledom ličila da je u drugom stanju, dok se u bolnicama u ovom regionu prati da li će se zbog eventualni­h komplikaci­ja ginekolozi­ma javiti žena koja bi mogla biti majka tog deteta. Za sada sve liči da dete nije rođeno na ovom području, već da je ovde doneto posle porođaja priča izvor „Blica“upoznat sa detaljima istrage.

On ukazuje na slučaj mrtve bebe ženskog pola koja je 1. jula prošle godine pronađena na Regionalno­j deponiji „Duboko“kod Užica koji do sada nije rasvetljen. Stravičan prizor primećen je na traci za selekciju otpada dopremljen­om iz Bajine Bašte. Iako je fokus istrage bio usmeren na Bajinu Baštu, policija u toj opštini u pogranično­m području, ali i okolnim mestima, nije uspela da pronađe majku deteta.

 ??  ?? za sada nepoznato ko je ostavio bebu na crkvenom pragu
za sada nepoznato ko je ostavio bebu na crkvenom pragu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia