Blic

Čekali od rane zore da se otvori „Lidl“, pomama za piletinom

- Ekipa „Blica”

Hiljade građana čekali su u redu juče od ranih jutarnjih sati čak i pre nego što je svanulo, da bi među prvima ušli u tek otvorene „Lidlove” prodavnice.

Najveća jagma vladala je za pilićima, čija je cena 119 dinara za kilogram. U leskovačko­m “Lidlu” žene su se zbog piletine umalo potukle, jedna Beograđank­a nam se pohvalila da je kupila 30 pilića, a slično je bilo i u drugim gradovima. Kupovale su se i banane za 59 dinara po kilogramu, čokolade za 49 dinara, mleko za 55 dinara po litru, a jedan Novosađani­n je kupio 500 kilograma šećera da bi ga preprodao u svojoj prodavnici.

“Lidl” je otvorio 16 prodavnica u 12 gradova Srbije, od čega je pet radnji u Beogradu. Potrošačim­a je na raspolagan­ju 1.500 brendova, 350 iz domaće proizvodnj­e.

Ispred “Lidlove” prodavnice u beogradsko­j ulici Vojislava Ilića, koju je svečano otvorio predsednik Aleksandar Vučić, redovi su formirani još u cik zore, a među zaintereso­vanim građanima su prvenstven­o bili penzioneri. Na pitanje

šta očekuju od “Lidla”, svi odgovaraju „povoljnije cene”.

- Gledao sam malo akcije i pažnju mi je privukla povoljna piletina. Stigli smo oko šest jutros, a poslednji smo u redu - priča Pero Mitrović, koji je došao u pratnji supruge.

Više stotina ljudi čekalo je u redu ispred nove prodavnice „Lidla” u novosadsko­m Bulevaru vojvode Stepe, koju je otvorio gradonačel­nik Miloš Vučević. Uz manje nesuglasic­e oko toga ko će prvi uzeti kolica, mahom stariji Novosađani pohrlili su u prodavnicu.

- Otvaramo 16 prodavnica širom Srbije. Verujem da ćemo sa najboljim odnosom cene i kvaliteta i najboljom potrošačko­m korpom zadovoljit­i potrebe potrošača - rekao je Tomislav Šapina, generalni direktor “Lidl Srbija”.

Tomas Šib, nemački ambasador, kaže da je “Lidl” simbol nemačkih kompanija, održivog pristupa i kvaliteta.

- S dve milijardi evra investicij­a, 400 kompanija od 2000. godine u Srbiji Nemačka je prisutnija ovde nego ikada. Sarađujemo sa našim partnerima i unapređuje­mo naše odnose, ali je neophodno da se dalje radi na vladavini prava - naglasio je Šib.

I na otvaranju marketa u Borči bila je velika gužva, a već oko sedam sati, sat pre otvaranja, okupilo se oko 40 ljudi. Njihov broj se udvostruči­o već u narednih pola sata,

a pred samo otvaranje bilo ih je više od 200.

Vesna Radenković Glovka kaže da živi u Nemačkoj i da redovno kupuje u „Lidlu”.

- „Lidl” je uvek bio odličan. Znatno je jeftiniji i kvalitetni­ji. Mislim da ima svega za svačiji džep - kaže ona.

Prodavnica „Lidla” u Nišu otvorena je na Vizantijsk­om bulevaru u prisustvu gradonačel­nika Darka Bulatovića i nekoliko stotina Nišlija, od kojih su neki stigli u pet sati.

- Kupio sam piliće, banane, šećer. Ne mogu da nosim više, uzeo bih još. Moram po podne da se vratim da uzmem još - kaže Stanimir Cvetković. Velimir Ilić došao je po pileće meso.

- Kupio sam 15 kg piletine, ima najbolju cenu - 120 dinara. Cene su dobre, jeftiniji su od ostalih. Nadam se da će ostati tako - kaže Ilić.

Pola sata uoči otvaranja „Lidla“u užičkom naselju Krčagovo u redu je čekalo pedesetak ljudi, a 20-ak minuta kasnije četiri puta više. Tačno u osam, kad je gradonačel­nik Užica Tihomir Petković svečano presekao vrpcu, prvi kupci su nagrnuli u radnju, a uobičajeno pitanje osoblju marketa bilo je: „Gde se nalazi piletina?”. Ubrzo to pitanje je postalo suvišno zbog gužve oko zamrzivača. Tolika je jagma bila za ovim artiklom da su pojedinci kupovali i po 20 zamrznutih pilića.

 ??  ?? Zaposleni delili ljudima u redu vodu da Bi mogli da izdrže čekanje
Zaposleni delili ljudima u redu vodu da Bi mogli da izdrže čekanje
 ??  ?? velike gužve u svim gradovima
velike gužve u svim gradovima
 ??  ??
 ??  ?? piletina od 120 dinara i Banane od 59 najtraženi­ji
piletina od 120 dinara i Banane od 59 najtraženi­ji
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia