Blic

Medicinsko­j sestri preti 15 godina zatvora

- B. Vučković

Pred Višim sudom u Subotici potvrđena je optužnica protiv Irene Šarkanj (56) iz Horgoša za krivično delo ubistvo, saznaje „Blic“.

Optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Subotici je potvrdilo Vanpretres­no veće Višeg suda, ali se na nju žalila odbrana medicinske sestre Irene Šarkanj, koja je osumnjičen­a da je muža Ištvana Šarkanja (63) otrovala cijanidom, međutim, Apelacioni sud u Novom Sadu je odbacio žalbu.

- Optužnica je potvrđena zbog krivičnog dela ubistvo. Događaj se desio u Opštoj bolnici u Subotici gde je zaposlena kao medicinska sestra, a žrtva je bio njen suprug. Sumnja se da je za krivično delo korišćen cijanid tako što mu ga je ona prilikom intervenci­je ubrizgala intravenoz­no - kaže za „Blic“Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici.

Pripremno ročište zakazano je za 24. oktobar, ali će javnost biti iz njega isključena, dok će glavni pretres biti otvoren za javnost. Za krivično delo za koje je Šarkanjeva optužena zaprećena je kazna od pet do 15 godina zatvora.

Irena Šarkanj je osumnjičen­a da je mužu Ištvanu 19. februara ove godine na Hitnom prijemu u subotičkoj bolnici, u kojoj je radila na Odeljenju ginekologi­je, dala injekciju nakon čega je on preminuo. Pokojni Šarkanj je zbog bolova doveden u bolnicu i dok su mu kolege njegove žene pružale pomoć, ona je ušla u prostoriju, ubrizgala injekciju i otišla. Isto veče je saslušana, ali je i puštena kući da bi 9. marta bila uhapšena nakon što su rezultati obdukcije potvrdili sumnje da je otrovan cijanidom. Pritvor joj je produživan zbog uticaja na svedoke i uznemirava­nja javnosti, a od početka istrage

tvrdi da je nevina.

Uhapšena je nakon rezultata obdukcije, ali tvrdi da je nevina

 ??  ??
 ??  ?? žena je optužena da je suprugu u Bolnici gde je radila, a on ležao kao pacijent ubrizgala cijanid
žena je optužena da je suprugu u Bolnici gde je radila, a on ležao kao pacijent ubrizgala cijanid

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia