Blic

Odloženo ročište, Kostić pred sudijom tek u novembru

- Bojana Bogosav

Suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću, optuženom za polno uznemirava­nje maloletnik­a i mladića, kao i nedozvolje­no držanje droge, odloženo je juče u Trećem osnovnom sudu jer okrivljeni nije primio optužni predlog.

Modni kreator stigao je juče u Treći osnovni sud u pratnji dvoje branilaca oko 13 sati. Sa naočarima za sunce, obučen u teget odelo, Kostić je samo prošao pored okupljenih novinara ne osvrćući se za sobom. Izjave nije želeo da daje, a nakon što je stigao u sudnicu - pustio je branioce da govore u njegovo ime.

Na samom početku suđenja Darku Kostiću je uručen optužni predlog, nakon čega su njegovi advokati zatražili od postupajuć­eg sudije odlaganje ročišta.

Kako su naveli, odlaganje ročišta traže jer im je tek juče uručen optužni predlog, ali im „nisu dostavljen­a veštačenja Trećeg osnovnog tužilaštva, nije im dozvoljen uvid u spise i predlaganj­e dokaza“. Ovaj zahtev usvojen je od strane suda, nakon čega je zakazano novo ročište za 13. novembar.

Podsećamo, Darko Kostić je uhapšen 22. juna ove godine, po prijavi maloletnik­a L. J. (15), koji je modnog kreatora optužio da ga je polno uznemirava­o i podmetnuo mu ilegalni preparat za potenciju. Ovaj tinejdžer na saslušanju kod tužioca kroz suze je gotovo tri sata pričao kako ga je modni kreator napastvova­o. U samom iskazu L. J. je pričao o lascivnim porukama koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se veruje, pokušao da ga namami u svoj stan. Među njima je i ona koja opisuje događaj kada mu je Kostić bez njegovog znanja podvalio “kamagru” - ilegalni preparat za potenciju. Uz to, mladić je detaljno opisao događaj koji je prethodio hapšenju kreatora, kada je Kostić pokušao na silu da ga uvede u svoj dom. Tinejdžer mu se tada istrgao iz ruku i pocepane majice pobegao iz zgrade. Prethodno je portiru rekao šta mu se dogodilo nakon čega je policija uhapsila Kostića.

Nakon hapšenja, Kostić je u pritvoru proveo nešto više od mesec i po dana i pušten je da se brani sa slobode. Tokom istrage, osim iskaza maloletnik­a, tužilaštvo je prikupilo i mnoge druge dokaze koji pokazuju da je

Advokati modnog kreatora ukazali su sudu da nisu dobili optužnicu protiv svog klijenta, ali ni uvid u dokazni materijal

Kostić počinio ovo krivično delo. Iskaz je dao i mladić B. Š. (22), koji je takođe prijavio kreatora policiji, nakon što je ovaj, navodno, pokušao da ga natera na seksualni odnos. Prema rečima B. Š. Kostić mu je nudio i kokain. O napastvova­nju tinejdžera svedočio je i portir zgrade u kojoj Kostić živi na Novom Beogradu, koji je, zapravo, i pozvao policiju kada je dečak napadnut. Nakon što je Treće osnovno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Kostića on je pušten da se brani sa slobode, a suđenje i dalje čeka.

 ??  ?? kreator se kratko zadržao u sudu
kreator se kratko zadržao u sudu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia