Blic

Dečak (6) preminuo usred školskog časa

TRAGEDIJA U PREŠEVU

- Miroslava Brkić

Učenik prvog razreda F. J. (6) iz sela Rajince u Preševu preminuo je juče od srčanog udara u Osnovnoj školi „Zenelj Hajdini“.

Kako saznajemo, dečak je preminuo na času a njegovo nepomično telo primetili su ostali đaci. Uprkos brzoj intervenci­ji lekara iz obližnje ambulante, koji je pokušao reanimacij­u, kako kažu u Hitnoj pomoći Preševa za „Južne vesti“, doktor je konstatova­o smrt.

- Nisu primećene povrede na telu i ne isključuje se prirodna smrt - rekli su u Hitnoj pomoći.

Više javno tužilaštvo potvrdilo je da neće biti obdukcije i da je konstatova­na prirodna smrt. Direktor škole Šukri Imeri rekao je za RTV Preševa da preliminar­ni rezultati pokazuju da je dečak preminuo od srčanog udara. „Blic“je juče pokušao da kontaktira školu kako bi proverili navode o uzroku smrti dečaka, međutim, nismo uspeli da stupimo u kontakt s ovom ustanovom. U Ministarst­vu prosvete Tanjugu je rečeno da će javnost biti obaveštena o detaljima kada prikupe neophodne informacij­e.

- Stupili smo u kontakt sa nadležnima kako bismo saznali šta se tačno desilo i kad budemo imali neophodne informacij­e, javnost će biti blagovreme­no obaveštena - kažu u resornom ministarst­vu.

 ??  ?? lekari su brzo stigli u školu, ali dečaku nije bilo pomoći
lekari su brzo stigli u školu, ali dečaku nije bilo pomoći

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia