Blic

ABA

Od kada je seo na klupu crveno-belih, nije izgubio nijedan pripremni meč. Osvojio je Superkup, u ABA i Evrokupu ima dva trijumfa.

- Jelena medić

Zvezda je na 50 odsto zasad, posle ovakvih utakmica stvara se karakter ekipe - istakao je Tomić.

Nisu košarkaši Crvene zvezde blistali protiv Monaka u drugom kolu Evrokupa, ali su uspeli da pobede sa 66:63 u utakmici koju je najbolje opisao Stratos Perperoglu:

- Jako ružan meč sa malim brojem poena.

Trener Milan Tomić je otišao korak dalje, pa je kazao:

- Bila je ovo dobra pobeda, iako je bilo teško igrati u ovakvim uslovima. Ovo nije košarka.

U meču, koji je trajao dva sata i 15 minuta zbog problema sa semaforom, Zvezda je uspela da slavi. Pobedila je zahvaljuju­ći prisebnost­i Džoa Reglanda i njegovoj trojci u poslednjem minutu, ali pre svega sjajnim vođenjem sa klupe Milana Tomića.

Kada je u trećem periodu Monako napravio seriju od 18:0, Tomić je promenio trojicu igrača, a onda zatražio i tajm-aut. Na jednominut­noj pauzi njegovi puleni se nisu dobro proveli. Bilo je tu Tomićevih psovki, ružnih reči, stradala je tabla na kojoj crta akcije, a onda je besan uzviknuo:

- Počnite da igrate košarku!

Kada je Regland pogodio trojku posle tajm-auta, prekinut je post od šest minuta. Tomić je znao kako da razmrda ekipu. Zna to sve vreme od kada je došao. Kada je trebalo da spusti loptu na zemlju, spustio bi, kada je trebalo da podvikne, to je radio. Pohvale kod Tomića moraju da se zasluže. I bilo ih je. Posle duela protiv Budućnosti.

- Odigrali smo fenomenaln­o. Ispoštoval­i su sve! Zvezda je na 50 odsto zasad! - kazao je Tomić.

Da je i ta tvrdnja tačna bilo je jasno u Monaku. Nisu crveno-beli igrali dobro, ali su uspeli da naprave brejk. Izvukli su najbolje iz sebe i uspeli da slave. Pa čak i u toku utakmice, kada su gubili sa 42:31, nije se stvarao osećaj da Zvezda može da izgubi.

Crveno-beli pod Tomićevim vođstvom zasad ne umeju teren da napuste pognute glave. Odigrali su 12 utakmica (pet u pripremnom periodu, tri u Superkupu, dve u ABA ligi i dve u Evrokupu) i svih 12 dobili. Ono što iskusni stručnjak traži od svojih izabranika je da budu tim. I za sada mu odlično ide.

- Odigrali smo ne toliko kvalitetno, ali smo igrali kao tim i tako ostvarili jako bitnu pobedu. Posle ovakvih utakmica stvara se karakter ekipe - istakao je šef struke Zvezde.

 ??  ?? milan tomić vodi do pobeda lazića, cirbesa i reglanda
milan tomić vodi do pobeda lazića, cirbesa i reglanda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia