Blic

Narod je iznad politike

- VELJKO IVANOVIĆ, novinar

Nećete nas posvađati. Da, svi koji su bacali prašinu u oči iz svoje obesti i gluposti dobili su lekciju u četvrtak uveče. Lekciju iz Podgorice sa fudbalske utakmice između Crne Gore i Srbije. Neki su odavde prizivali krvoprolić­e, linč, hapšenja, odstrel Srba u Podgorici! I to od najbližih, Crnogoraca. Ne, Srbija i Crna Gora se ne mrze, najbolje se to videlo na meču Lige nacija koju je naša reprezenta­cija rešila u svoju korist (2:0). I ljudi, oni normalni, pokazali su da su u daleko većem broju od onih drugih, da su iznad politike. Na krcatom stadionu „Pod Goricom” aplauz himni „Bože, pravde”. Naši fudbaleri su dočekani i ispraćeni aplauzima, iako su savladali domaćina. Ni jedne jedine mrlje, uvrede. U stvari, sve kao nekada.

#

Pa gde se u Podgorici u četvrtak uveče kog đavola dedoše ti silni srbomrsci?

Pa gde se kog đavola dedoše ti silni srbomrsci? Nigd(j)e ih nije bilo. Zapravo, postoji uvek ta neka šaka jada što ordinira po nekim bircuzima, koja posle njihovih pijanih epopeja i onih kratke pameti pušta gasove da „Srbijance treba dobro izdevetati”. Takve dimne signale hvataju i neki kod nas, kao i antene pojedinih koji su po Srbiji prenosili danima da ćemo pod crnogorski dževerdan. Da se sprema apokalipsa, da čekaju besni psi.

Neki sindrom „Balkanskog špijuna”, šta li je? Elem, ja sam se u Podgorici osećao kao kod kuće. Lepo rekoše momci iz obezbeđenj­a novinarske lože „ma, puštite ljudi što se priča oko bezbednost­i, to su gluposti, ođe vam je ka’ u banku”. Tako i bi.

Dakle, čista manipulaci­ja i pokušaj da se zavedu dva oka u glavi. Umesto zvižduka - aplauz, umesto linča - aplauz. Bravo, Crnogorci, tako i mi treba vama da uzvratimo u Beogradu 17. novembra 2018. godine u 15 časova na stadionu Crvene zvezde.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia