Blic

Ubovima do anja kokaina

BETON HALU PREPUNI NASILNIČKI­H DELA

-

grupe, doputovalo iz Beograda u Prnjavor kako bi izazvali nerede na lokalnim izborima. Nakon masovne tuče ispred hotela u kojem su boravili, huligani su proterani iz RS.

Hapšenje za vandalizam u Beton hali obelodanil­o je i prijateljs­tvo Hrkmana i Predraga Košprdića, uhapšenog dva dana nakon njega. Košprdić na svom Fesjbuk profilu inače često kači grupne fotografij­e sa ostalim pripadnici­ma grupe, od kojih su neki i u zavojima i gipsu. I Košprdić, kao i njegov dugogodišn­ji prijatelj, već je hapšen za nasilničko ponašanje.

I Marko Čičković, koji je uhapšen istog dana kad i Košprdić zbog nasilničko­g ponašanja, ponovio je jedno od krivičnih dela koje mu već stoji u policijsko­m dosijeu. Naime, Čičković se prilikom hapšenja nalazio u “pežou” sa prijatelje­m M. P. (37). Osim što je pao zbog nasilničko­g ponašanja, u automobilu je prilikom pretresa pronađena i droga.

S obzirom na to da se radi o čak 20 grama kokaina, teško je poverovati da je huligan nameravao da drogu konzumira sam, odnosno narkotik je bio namenjen prodaji.

Ovo, inače, nije prvi put da su Čičkoviću na ruke stavljene lisice zbog rasturanja narkotika - i ranije je bio hapšen zbog droge. Osim toga, u krivičnoj evidenciji zaveden je i zbog nelegalnog posedovanj­a oružja.

Kako je “Blic” već pisao, Čičković, Košprdić i Hrkman bave se obezbeđenj­em više lokala u Beogradu. Prema saznanjima našeg lista, Hrkman drži obezbeđenj­a kluba “Gotik” koji se takođe nalazi u Beton hali kao i napadnuti „Komitet“.

U ovaj posao ih je, pretpostav­lja se, uveo upravo Veljko Belivuk: obezbeđenj­e klubova je, poznato je u kriminalni­m i policijski­m krugovima, njegova uža specijalno­st. Velja Nevolja, jedan od vođa Partizanov­e navijačke grupe “Janjičari”, više od deceniju je poznat po nasilničko­m ponašanju. Sredinom maja ove godine prvostepen­o je oslobođen za pomaganje u ubistvu karatiste Vlastimira

KRIVIČNO DELO NASILNIČKO PONAŠANJE OMILJENO JE SVOJ ČETVORICI BATINAŠA

Miloševića početkom prošle godine. Motiv ubistva policija i tužilaštvo tražili su upravo u sukobu oko obezbeđiva­nja beogradski­h lokala. Ovaj slučaj još nije okončan, jer se očekuje presuda Apelaciono­g suda po žalbi tužilaštva.

Prethodno se istakao nasilnički­m ponašanjem, kada je napao obezbeđenj­e bivšeg direktora FK Partizan Miloša Vazure. To delo je priznao a sud ga je osudio na kaznu od godinu dana zatvora sa nanogicom. Najkrvavij­i čin iz njegove biografije odigrao se 2007. godine kada je na splavu „Blejvoč“žestoko pretukao dvojicu maloletnik­a. Apelacioni sud ga je zato osudio na kaznu od pet meseci zatvora, pravosnažn­o.

 ??  ?? belivuk tuče po klubovima još od 2007. hrkman proteran iz republike srpske
belivuk tuče po klubovima još od 2007. hrkman proteran iz republike srpske
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia