Blic

Uvek ću da biram Srbiju pre Grčke

U prvom intervjuu za srpske medije od kada se vratio u rodni grad i zemlju iz Atine, gostujući u našoj redakciji strateg crvenobeli­h pričao je i o stvarima van košarke.

- Jelena medić, ivan jovanović, marko tašković

U prvom obraćanju medijima po dolasku na klupu Crvene zvezde, Milan Tomić se našalio:

- Uvek je bolje pobediti nego izgubiti.

Tu „šalu” je preneo svojima igračima i u 12 utakmica (uključujuć­i pripremni period i Superkup) nije doživeo nijedan poraz. Čak i onda kao u Monaku kada crveno-beli gube sa 11 razlike, ne stiče se utisak da mogu da izgube.

- Biće sigurno i izgubljeni­h utakmica. Videćemo onda - nasmejao se Tomić gostujući u „Blicu“.

Na konstataci­ju da odaje utisak strogog čoveka koji ne priča mnogo, uzvratio je:

- Strog sam kada treba da budem strog, a kada ne treba, mogu da budem dosta opušteniji sa igračima. Da se nasmejemo i da se spustim i na njihov nivo tako da kažem. U ovom poslu ne možeš da imaš samo jednu liniju. Da budeš samo strog ili samo opušten. Trener treba da oseti trenutak u kojem će biti ozbiljan, a u kojem opušten.

Tek je oktobar, sezona samo što je počela, ali Crvena zvezda deluje uigrano.

- Ovo je tim u kojem imam devetoricu novih igrača. Nije realno da Zvezda sada bude spremna sa devet novih igrača, da igramo tako dobru i fenomenaln­u košarku i da sve pobeđujemo. Kao što rekoh, biće i izgubljeni­h utakmica. Ali stvar koja je pozitivna sada je da su to odlični momci i odlični karakteri. Kada sam birao 12 igrače, birao sam ih tako da budu dobri karakteri i dobri momci. Kada gradiš tim, to je osnova svega. Posle toga na red dolazi njihov košarkaški talenat i koliko mogu da daju na terenu. Treću stvar koju uvek moraš da imaš u glavi je ko sa kim može da igra i ko sa kim dobro igra. I naravno, moramo da brinemo o hemiji ekipe. Recimo, da imam 15 igrača koji su zve-

puta je Tomić vodio tim Zvezde sa klupe i u 12 mečeva pobedio

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia