Blic

MOJ ŽIVOT JE SLIČAN ROKIJEVOM

Najbolji srpski teniser ispričao je da je uprkos uspehu koji je ostvario ostao veran starim životnim načelima, i otkrio koliko ga je brak sa Jelenom i to što su dobili decu promenilo.

- Ekipa „Blica”

Roki pokušava da osvoji svetski tron i postaje šampion, a ostaje skroman, na zemlji i blizak ljudima. Ne zaboravlja prave životne vrednosti. Sa tim se i ja poistoveću­jem

Čovek koji je srpsku naciju učinio ponosnom ne samo zbog uspeha na terenu, već i zbog patrijarha­lnih, moralnih i ljudskih vrednosti, zauvek će ostati idol današnjih generacija. Novak Đoković je otkrio da je zapravo najponosni­ji na to što je svaki put kada se popeo na tron i dalje čvrsto stajao na zemlji.

U emisiji

„Da, možda ne” gde ga je dočekala Olivera Kovačević ušao je uz muziku iz filma „Roki”, a negde ta priča liči na Novakovu - neko ko je iz skromnih uslova otišao na veliku pozornicu.

- Pa ima sličnosti. Prosto iz razloga što Roki pokušava da osvoji svetski tron u sportu kojim se bavi i koji je zavoleo i postaje šampion naroda, a ostaje skroman na zemlji, blizak ljudima. Nastavlja svoj svakodnevn­i život uprkos uspesima, onako kako se odvija i do tog trenutka. Ne zaboravlja na prave životne vrednosti, na prava životna načela. Tako da to je nešto sa čime se ja poistoveću­jem. Doduše, on koristi svoje pesnice kao oružje, ja reket. Tako da ne moram toliko mišićav da budem - prepoznatl­jivim šarmom rekao je Novak, i priznao da je on poput mnogih u jednom trenutku izgubio motivaciju za posao kojim se bavi.

- Slušao sam priče bivših šampiona i ljudi koji su bili u tim istim situacijam­a, koji su govorili o tome da pre ili kasnije udariš glavom o zid. U emotivnom smislu govoreći. Da kada ostvariš sve svoje snove, dođeš u taj stadijum karijere da se jednostavn­o zapitaš šta dalje? Bio sam uveren, poznavajuć­i sebe, da do toga nikada neće doći, jer ja stvarno da tada sa motivacijo­m i inspiracij­om nisam imao problem otvoreno je rekao Nole, i priznao da su tada, kao i ranije, supruga Jelena i čitava porodica bili njegova najveća podrška.

- Ali moj otac, majka i žena su verovali uvek u mene. Moja braća i tim. Pogotovo moja majka, koja je stub familije i nosila je četvoricu muškarca na svojim leđima, kao i otac koji mi je trasirao put i dozvoljava­o mi da ispunim svoje snove.

Povratak među najbolje zasladila je činjenica da je sin Stefan bio na tribinama na Vimbldonu i bodrio ga.

- Mnogo mi je značilo, i inspirisal­o. Kada postanente roditelj, svet vam se okrene naopačke. Kada smo postali roditelji, otključala se ta jedna nova dimenzija ljubavi u nama. Dolazim s treninga, ostavljam reket sa strane i ne razmišljam više o tenisu. Tada skidam odelo tenisera i oblačim odelo roditelja. Za mene kao oca je najbitnije da imam kvalitetno vreme sa svojom decom, i za moju

suprugu, i beskrajno sam joj zahvalan što pokušava da organizuje naš život kod kuće i na putu, tako mogu da se posvetim deci dovoljno i pored tenisa.

Na temu ishrane i fame u Srbiji u vezi s tim šta Novak Đoković jede, bio je kratak.

- Kao profesiona­lni sportista, zavisim od onoga kako se osećam, koliko energije imam da li sam dovoljno snažan, eksploziva­n i brz rekao je Đoković, a onda se osvrnuo na to ko mu sada pere čarape, uz aluziju na izjavu njegove majke Dijane da je to činila godinama, mučeći se da skine šljaku sa odeće.

- Mene je majka učila da sam perem svoje čarape. Na juniorskim turnirima nije bilo novca ni za onaj žeton za mašinu. U jednom hotelu u gradu u Francuskoj, lavabo je bio u spavaćem delu sobe, čak ne ni u kupatilu. Mi smo čarape tu prali, a onda ih sušili na uličnim banderama, čak je i policija dolazila prisetio se teniser.

 ??  ?? Njemu su pesnice oružje, a meni reket, kaže Nole
Njemu su pesnice oružje, a meni reket, kaže Nole
 ??  ?? Mene je Majka učila da sam perem svoje čarape. na juniorskim turnirima nije bilo novca ni za onaj žeton za Mašinu
Mene je Majka učila da sam perem svoje čarape. na juniorskim turnirima nije bilo novca ni za onaj žeton za Mašinu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia