Blic

Murinjo došao po novog Vidića

Duel u Podgorici bio je prilično tvrd, sa malo šansi, srećom mi smo naše iskoristil­i i zasluženo slavili, kaže štoper koji je bio na radaru menadžera Mančester junajteda.

- Veljko Ivanović

Reprezenta­cija Srbije je dobila naslednika Nemanje Vidića. Više nema dileme da je mladi Nikola Milenković “taj koji se čekao”. Momak je sazreo za najveća dela, samo da ga posluži dobro zdravlje i eto njega uskoro u nekom od najvećih svetskih klubova. Suv kvalitet pokazao je i u pobedi “orlova” (2:0) na gostovanju Crnoj Gori u Ligi nacija.

Ovaj tihi, nenametlji­vi momak, dete prosvetnih radnika, ima sve potrebno za štopersku gromadu. Pre svega, pamet, fudbalski nerv, snagu, skok, beskomprom­isnu borbu. Upravo zato i podseća na Vidića, što je verovatno i nagnalo trenera Junajteda Žozea Murinja da potegne u Podgoricu i vidi na delu doktorsku disertacij­u momka koji je juče proslavio 21. rođendan.

Sve navedeno rekli smo u razgovoru “jedan na jedan” mladom Blekiju, koji je, shodno zdravom vaspitanju, uzvratio lepim rečima. - Hvala vam što mislite tako o meni, te pohvale mi mnogo znače. Mada, ni ja ne bih došao do izražaja da nema mojih saigrača u reprezenta­ciji. Pohvalio bih ekipu, protiv Crne Gore smo odigrali odličnu utakmicu. Na nivou karaktera se to posebno videlo. Mislim da smo

MILENKOVIĆ JE U KARIJERI IGRAO ZA PARTIZAN, U NJEGOVOJ FILIJALI TELEOPTIKU, A OD 2017. JE U FJORENTINI

izvukli poslednji atom snage da ostvarimo pobedu - kaže Milenković za “Blic”.

Murinjo je, čini se, došao da „Pod Goricom“baci udicu asu Fjorentine, ali mladi as se ne da i s obe noge je na zemlji.

- O tome ne bih želeo da diskutujem, molim vas. Samo o utakmici.

Uprkos podgrejano­j atmosferi u javnosti koja se kuvala i vrila danima, da će Srbija biti dočekana u Podgorici na nož, videli smo upravo suprotno, divnu sliku korektnog navijanja, što je dokaz da je fudbal ipak iznad glupih prepucavan­ja marginalac­a koji jašu maglu.

- Sve je za najiskreni­ju pohvalu. Crnogorci su nas ugostili na pravi način i mi ćemo im sigurno uzvratiti istom merom u Beogradu. Naš međusobni duel, inače, bio je prilično tvrd sa malo šansi. Srećom, mi smo naše iskoristil­i i sasvim zasluženo slavili.

Naš rival iz grupe, ekipa Rumunije, kojoj gustujemo sutra, u sudijskoj nadoknadi na gostovanju Litvaniji izvukla je tri boda, pa je jasno da u Bukureštu ne bi trebalo da izgubimo ukoliko želimo da zadržimo lidersku poziciju.

- Rumuni su opasna ekipa. Ali mi nećemo menjati filozofiju, što znači da idemo na pobedu. Uz veliki trud, nadam se da ćemo se vratiti sa nova tri boda - zaključio je Milenković.

 ??  ?? murinjo I peđa mijatović u loži stadiona u podgorici dobija naslednika: nemanja VIDIĆ
murinjo I peđa mijatović u loži stadiona u podgorici dobija naslednika: nemanja VIDIĆ
 ??  ?? nikola milenković u duelu sa stevanom jovetićem
nikola milenković u duelu sa stevanom jovetićem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia