Blic

„Putin je umešan u ubistva“

TRAMP U INTERVJUU ZA “60 MINUTA” UPUTIO NAJTEŽE OPTUŽBE NA RAČUN RUSKOG KOLEGE

- Tanjug

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je za televiziju Si-bi-es da je ruski predsednik Vladimir Putin „verovatno“umešan u ubistva i trovanja protivnika i da „to ne bi trebalo da radi“.

U delu intervjua koji je bio posvećen njegovom odnosu sa Putinom, Tramp je na konstataci­ju novinarke da „ljudi ne razumeju zašto nikada nema nijednu tešku reč za Putina“, prvo upitao: „Ok, da li ste spremni?“, na šta je ona uzvratila sa: „Ne razumem“.

- Jesam bio oštar prema Putinu - vi ne znate o čemu sam ja pričao sa njim na sastanku pre konferenci­je za štampu - rekao je Tramp.

Na tvrdnju novinarke da to ipak ne čini javno, američki predsednik je odgovorio sa: „Molim?“.

- Nisam? Ja sam taj koji je dao Ukrajini ofanzivno oružje i ubice tenkova. To nije uradio Obama. Znate šta je on slao? Slao je jastuke i ćebad. Ja sam taj - naveo je Tramp.

On je ponovio da je „veoma oštar prema Putinu lično“i da su imali sastanak u četiri oka koji je bio „veoma težak i veoma dobar“.

Na pitanje da li se slaže da je „Putin umešan u ubistva i trovanja“, Tramp je odgovorio sa: „Verovatno jeste, da“.

- Verovatno. U stvari, ja nisam... - počeo je Tramp odgovor kada ga je novinarka prekinula tražeći da objasni to „verovatno“.

Tramp je rekao da se „ipak ne obazire mnogo na Ruse“jer to „nije njihova zemlja“. Na konstataci­ju da „Rusi to ne bi trebalo da rade“i da je „to strašna stvar“, Tramp je rekao: „Naravno da ne bi“.

 ??  ?? dva predsednik­a sastala su se u julu u helsinkiju
dva predsednik­a sastala su se u julu u helsinkiju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia