Blic

Viši sud rešava najviše predmeta

- M. T.

Viši sud u Beogradu dobio je nagradu zbog efikasnost­i u radu i broja rešenih predmeta koji za šest meseci iznosi više od 29.000. Nagrada je uručena predsednik­u suda, sudiji Aleksandru Stepanović­u.

Viši sud u Beogradu ima najveći priliv predmeta u odnosu na sve sudove u državi i, primera radi, zaključno sa septembrom primljeno je 59.396 predmeta koji su raspoređen­i na 74 sudije. Nagradu za rezultate, ali i napredak u tekućoj godini u odnosu na prethodnu, sudovima dodeljuje Vrhovni kasacioni sud. Višem sudu u Beogradu dodeljena je prva nagrada među sudovima za povećanje broja ukupno rešenih predmeta u odnosu na isti period prethodne godine. Viši sud je prošle godine rešio za šest meseci više od 21.394 predmeta, a u komparativ­noj analizi Vrhovnog kasacinog suda za period od januara do juna 2018. rešio je više od 29.418 predmeta.

- Vrhovni kasacioni sud je prepoznao rezultate rada kolektiva Višeg suda u Beogradu, sudija, zaposlenih, njihovu posvećenos­t, marljivost i pristup radu - kaže predsednik suda Aleksandar Stepanović i dodaje da je Viši sud nedavno odlukom Visokog saveta sudstva dobio 16 novih sudija zbog čega očekuje još bolje rezultate, što će, kako kaže, naročito biti vidljivo u građanskom odeljenju suda, koje je vanredno opterećeno.

Stepanović kaže za „Blic“da će 30. oktobra u Skupštini grada Beograda biti predstavlj­ena Monografij­a Višeg suda u Beogradu, a u susret obeležavan­ju devedeseto­godišnjeg jubileja od donošenja Zakona o uređenju redovnih sudova za Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, prvog zakona o uređenju sudova izglasanog u parlamenta­rnoj proceduri, a kojim je uspostavlj­ena savremena organizaci­ja sudova. Monografij­a će obuhvatiti istorijski prikaz rada Okružnog suda - sada Višeg suda, u periodu između dva svetska rata do savremenih

dana.

U Skupštini Beograda biće predstavlj­ena Monografij­a Višeg suda

 ??  ??
 ??  ?? predsednik­u suda, sudiji aleksandru stepanović­u uručena nagrada
predsednik­u suda, sudiji aleksandru stepanović­u uručena nagrada

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia