Blic

Ministar Ljajić: Kupovina albanskog Telekoma ne bi bila nikakva pretnja

-

Kupovina albanskog Telekoma od strane Telekoma Srbija ne bi predstavlj­ala nikakvu pretnju, niti razlog da se neko zabrine za svoju bezbednost, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomuni­kacija Rasim Lajić za televiziju “Klan” iz Tirane.

- Ja nisam odavno čuo da je neki visoki funkcioner nekom izjavom eleminisao nekog kupca. Mi se nadamo da će odluka biti ekonomska, a ne politička - dodao je Lajić. “Klan” navodi da se Telekom Srbija još uvek nada da će naći tržište u Albaniji. U izveštaju te televizije navodi se da ponuda srpskog Telekoma nije još dobila zvaničan odgovor uprkos političkim natezanjam­a oko te moguće kupovine i protivljen­ja vlasti u Tirani i albanskog premijera Edija Rame. „Klan” se, takođe, osvrće i na ideju zajedničko­g tržišta i prenosi Lajićevu izjavu da se to ne može postići protekcion­izmom ili odbijanjim­a.

- Apelujemo da o tome odlučuju ekonomski faktori, a ne oni politički poručio je Lajić.

Televizija “Klan” navodi da ima mnogo srpskih investitor­a koji su zaintereso­vani za izgradnju hotela na albanskom primorju i da je ministar Lajić izjavio da jedni na druge treba da gledamo kao na partnere, a ne kao na neprijatel­je, kako bismo izgradili budućnost i omogućili ekonomski rast, jer su u pitanju države sa manjim tržištima.

To, kako je naveo, od nas traži i Evropska unija u skladu sa Berlinskim procesom.

 ??  ?? ljajić vidi ponudu kao ekonomsku odluku
ljajić vidi ponudu kao ekonomsku odluku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia