Blic

Optuženi uglas negirali krivicu

SUĐENJE ZA UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA Vođa navijača Crvene zvezde iz grupe „Hijene“Velibor Dunjić ubijen je u maju 2014. godine u blizini splava „Džimis“kod Ušća

- M. Brkić

U Višem sudu u Beogradu juče je održano suđenje optuženima koji se terete za učešće u ubistvu vođe navijača Velibora Dunjića u maju 2014. ispred beogradsko­g splava „Džimis”.

Svi optuženi negirali su izvršenje krivičnog dela koje im se stavlja na teret, a na sladećem pretresu, koji je zakazan za 10. decembar, biće saslušani članovi porodice ubijenog, Nina Šobota, koja je bila u autu kada je Dunjić ubijen i koja je tom prilikom ranjena, i još neki oštećeni.

Na pretresu je odbrana zatražila da se optuženom Vuku Musiću ukine pritvor, što je sud odbio.

Dunjić je ubijen ispred „Džimisa“, a za njegovo ubistvo optuženi su Vladimir Đurović, šef obezbeđenj­a splava, i još osmoro kojima se stavlja na teret da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Đurović je u bekstvu a na optuženičk­oj klupi su Goran Knežević, Bojan Starovlah, Miloš Milosavlje­vić i Vuk Musić.

Ostali optuženi svojevreme­no su priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvo­m, gde je postupak protiv njih okončan.

Podsetimo, vođa navijača Crvene zvezde iz grupe „Hijene“

Velibor Dunjić ubijen je u maju 2014. godine u blizini splava „Džimis“kod Ušća.

Kobnog dana dovezao se u ranim jutarnjim satima do splava sa prijatelji­com Ninom Šobotom, koja je tom prilikom zadobila prostrelnu ranu. Dunjić je umro na licu mesta u vozilu. Nakon ubistva moglo se čuti da je reč o kriminalno­m obračunu.

Prema navodima optužnice Višeg tužilaštva u

Beogradu, sa splava je izašao šef obezbeđenj­a Vladimir Đurović, navodno prišao kolima i kad je Dunjić spustio staklo, ispalio u njega sedam hitaca. Đurović je istog dana pobegao i za njim je raspisana poternica, dok je policija uhapsila osam osumnjičen­ih za pomaganje ubici. Četvorica od njih priznala su izvršenje krivičnog dela i sklopila sporazume s tužilaštvo­m, dok su na optuženičk­oj klupi ostali Goran Knežević, Bojan Starovlah, Miloš Milosavlje­vić i Vuk Musić.

Velibor Dunjić bio je poznat po brojnim teškim krivičnim delima. Bio je osuđen na dve godine zatvora zbog napada na lidera LDP-A Čedomira Jovanovića.

Prethodno je bio osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva na splavu “Kalipso”, a nakon amnestije pušten je iz zatvora u novembru 2012.

 ??  ??
 ??  ?? ubijen ispred splava: velibor dunjić
ubijen ispred splava: velibor dunjić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia