Blic

Udavila majku, pa pokušala da je zapalin benzinom

REPORTERI „BLICA“Gordana Petrović (59) iz sela Kočetin kod Žabara uhapšena je u ponedeljak zbog sumnje da je u nedelju ubila svoju majku Nadeždu Petrović (80).

- miroslava brkić

Nezapamćen­a tragedija zadesila je selo Kočetin u kojem živi svega oko 300400 stanovnika. Užasan zločin otkrio je jedan od meštana po imenu Ivica koji je prolazio u nedelju oko 9.30 sati ujutru pored kuće Nadežde i Gordane Petrović.

Desetak metara od njihove kapije, priča on i dalje pod utiskom, niz put, zatekao je jezivu sliku staričino beživotno golo telo ležalo je na putu, a glava je bila krvava.

- Krenuo sam u prodavnicu i video nešto pored puta. Mislio sam na prvi pogled da je neko bacio kožu od ovce, međutim, tek kada sam prišao shvatio sam da

je reč o ženi i da je gola, ležala je na leđima, jedan deo kose joj je bio spaljen, i pored tela su bile tri šibice .... - govori Ivica.

On dodaje, da je istog trenutka pozvao komšije i policiju. Uopšte nije odmah shvatio da je reč o baka Nadi ....

Vest se odmah raširila selom i došla i do Draginje Petrović (80), jetrve ubijene starice, koja živi nekoliko kuća dalje.

Kako kaže za “Blic”, Nadežda joj se žalila godinama na ćerku.

- Poslednji put došla je kod mene u četvrtak ili petak i počela je da plače. Žalila se na Gordanu i, govorila mi „ne znam šta ću sa njom”. Poslednji njihov sukob zbog kojeg se sve ovo dogodilo je jer je Gordana odlazila noćima iz kuće i nosila iz zamrzivača hranu. Nije govorila gde ide, s kim je, kod koga je. Kap koja je prelila času bila je kada je Gordana donela tuđe peškire i veš u njihovu kuću. Nada ju je pitala čije je to, a ona joj odgovorila da je njeno. Nada nije želela

da pere tuđi veš jer je ćerka krila sve i kada je Gordana otišla u komšiluk, ona je veš iznela u dvorište i zapalila ga - priča Draginja.

Kako dodaje, Gordana kad je dosla kući i videla da veša nema, počela je da vrišti po kući, a zatim napala svoju majku.

- Nadi se živo meso videlo na nozi kada je došla kod mene posle toga. Rekla sam joj, dođi kod mene ako je se bojiš, sama sam ovde. Ona nije želela. A onda je u nedelju došao jedan čovek kod mene da seče drva i rekao mi da je neka žena ubila svoju majku u selu. Odmah sam znala da je Gordana ubila Nadu - kaže naša sagovornic­a.

Za Gordanu kaže da je imala psihičkih problema, a čak je i bila kod psihijatra.

- Nada mi je pričala da Gordana pre nego što legne da spava pravi ograde od stolica oko kreveta, krije se, sve ona vidi da neko nju snima. Takva je bila opasna i eto do čega je došlo - priča Draginja.

 ??  ??
 ??  ?? godinama je Ćerka gordana u porodičnoj kući zlostavlja­la majku nadeždu
godinama je Ćerka gordana u porodičnoj kući zlostavlja­la majku nadeždu
 ??  ?? ubijena: nadežda petrović
ubijena: nadežda petrović
 ??  ??
 ??  ?? ivica, jedan od meštana kočetina, našao je ubijenu satricu pored puta sa zapaljenom kosom
ivica, jedan od meštana kočetina, našao je ubijenu satricu pored puta sa zapaljenom kosom
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia