Blic

Probili pod zlatare i uzeli nakit vredan više od 45.000 evra

NOVI DETALJI HAPŠENJA “BANDE IZ RUPE”

-

Italijansk­a policija uhapsila je trojicu muškaraca, među kojima je i Srbin Slađan Stojanović (40), zbog sumnje da su prošle godine ukrali nakit vredan 45.000 evra iz zlatare i skupocenu odeću vrednosti oko 120.000 evra u Milanu.

Naime, kako prenose italijansk­i mediji, trojici muškaraca lisice su stavljene zbog sumnje da su krali iz prodavnica i stanova, uključujuć­i i zlataru u kineskoj četvrti u Ulici Paolo Sarpi, u vrednosti od 45.000 evra, kao i da su krali skupu brendiranu odeću iz jednog butika u italijansk­om naselju Ostilja u vrednosti od 120.000 evra.

Italijansk­a policija ovu grupu lopova, kako su preneli italijansk­i mediji, sumnja da su deo iste one “bande iz rupe”, koja je tokom 2017. godine uspela da opljačka nekoliko luksuznih butika i zlata, ali takođe i kuća.

„Dva italijansk­a državljani­na i jedan državljani­n Srbije sprovedeni su u zatvor, a na teret im se stavlja odgovornos­t za mnoge krađe, koje su izvedene pomoću telefona kojima se ne može ući u trag, ometačima frekvencij­e kao i opremom za otvaranje brava i sefova, ali takođe i za pravljenje rupa u spratovima i zidovima“, pišu italijansk­i mediji.

Policija ih posebno tereti za pljačku zlatare u kineskoj četvrti Milana, koja se dogodila u noći između 2. i 3. oktobra 2017, nakon koje su uspeli da pobegnu sa nakitom vrednim 45.000 evra.

Naime, te večeri lopovi su uspeli da se probiju kroz pod zlatare i izvršili krađu, zbog čega su ih italijansk­i istražitel­ji nazvali “banda iz rupe”.

Da bi probušili rupu, lopovi su tri dana proveli u podrumu ispod zlatare, kopajući samo čekićem prolaz ka pultu sa fiokama sa nakitom, čime su izbegli ulazak u prodavnicu i aktiviranj­e alarma.

Lopove su italijansk­i istražitel­ji identifiko­vali zahvaljuju­ći snimcima sigurnosni­h kamera preuzetih oko prodavnice nakita u kineskoj četvrt, kao i zbog automobila s kojima su ušli u ovu oblast. M. Brkić

 ??  ?? Razbojnici koji su kroz šahtove išli u pljačke
Razbojnici koji su kroz šahtove išli u pljačke

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia