Blic

Medalja staje u tri meča

„Dugo smo van Srbije i nedostaje nam kuća, ali znamo zašto smo došle na Svetsko prvesntvo u Japan, po odličje“, jasna je naša odbojkašic­a.

- Aleksandar pijevac

Svetsko prvenstvo je kao vožnja rolerkoste­rom za srpske odbojkašic­e. Posle maksimalni­h 7:0 na startu bez izgubljeno­g seta, naše devojke su poražene od Japana (1:3) i Holandije (0:3). Iznenađenj­e ili otrežnjenj­e u pravom trenutku? Rekli bismo ovo drugo jer neuspeh u ponedeljak može da donese slavlje u utorak.

I tako je i bilo. Izabranice selektora Zorana Terzića su u biti ili ne biti meču dobile Japan sa 3:0, što je bilo dovoljno za plasman u polufinale. Današnji (9.10) meč sa Italijom je za prestiž u grupi.

Posle treninga, a pred večeru u dalekoj Nagoji, čuli smo se sa Tijanom Malešević, koja se spremala da na TV-U gleda meč između Japana i Italije.

- Lakše nam je ovako jer se na TV-U sve bolje vidi. Praktično, nismo ni gledale Italijanke do sada, nismo ni stigle od svih obaveza. Pratile smo njihove rezultate na SP i videle da su do sada pobedile sve - rekla je za “Blic” Tijana Malešević.

Bile ste zastrašuju­će posle startnih sedam pobeda?

- Istina je da nismo ni brojale pobede i setove. Svaki meč smo odigrale sa 100 odsto, a trijumfi su se ređali. Ko zna, možda su nam porazi od Japana i Holandije pomogli, bar da se malo trgnemo. Nije lako da se kompletno SP odigra u istom, jakom ritmu. Sada smo ponovo stare. Pobede i porazi se brišu, a sve staje u ova tri meča.

Kako je kada se odigra deset mečeva za 16 dana?

- Tempo je naporan, mečevi se smenjuju i nemate vremena za normalan trening i oporavak. Ali nije nam ovo prvi put da smo daleko i da moramo da se prilagođav­amo na uslove. Kako je nama, tako je i drugima. Teško je, ali stisnemo zube i idemo dalje.

Praktično, vi ste u Japanu od 22. septembra. Da li ste zaboravile kako je u Srbiji?

- Nedostaju nam kuća, prijatelji, porodica... Ovde je sve drugačije. Organizaci­ja, hrana, prevoz, dvorane... Ovih mesec dana je kao... da ne kažem godina. Nije nam lako, ali znamo zašto smo došle, po medalju. Sada nemamo ni vremena da razmišljam­o o stvarima koje su daleko od nas. Razmišljam­o samo o tome zašto smo ovde u Japanu i za šta se borimo. Motivisane smo, raspoložen­e i želimo da igramo - dodala je Tijana Malešević.

Iz grupe H u polufinale su se plasirale Kina i Holandija.

 ??  ?? U POLUFINALE SP U JAPANU SU SE PLASIRALE ODBOJKAŠIC­E SRBIJE, KINE, HOLANDIJE I ITALIJE
U POLUFINALE SP U JAPANU SU SE PLASIRALE ODBOJKAŠIC­E SRBIJE, KINE, HOLANDIJE I ITALIJE
 ??  ?? tijana malešević veruje da srbija može do medalje na sp u japanu
tijana malešević veruje da srbija može do medalje na sp u japanu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia