Blic

Za tren oka možemo da ostanemo bez F4

-

Fudbalska reprezenta­cija Srbije trenutno vodi u četvrtoj grupi treće divizije Lige nacija, što je mesto koje vodi i u viši rang takmičenja i na završni F4 turnir, sa kojeg pobednik ide na Evropsko prvenstvo, ali malo nedostaje da “orlovi” skliznu na beznačajno drugo mesto.

Prema članu 15 UEFA pravilnika takmičenja za Ligu nacija, predviđeno je da se konačan plasman timova u grupi određuje najpre na osnovu osvojenih bodova, a u

slučaju da dve ekipe ili više njih imaju isti broj bodova - prvo se gledaju međusobni susreti (broj osvojenih bodova u međusobnim duelima, potom puka gol-razlika, a ako je to isto, onda odlučuje broj datih golova, a ako su rivali i u tome izjednačen­i, gleda se ko je dao više golova u gostima u međusobnim mečevima).

I, to je već razlog za upozorenje: Srbija trenutno ima bolji međusobni učinak od Crne Gore (0:2 je bilo u Podgorici, sledi revanš u Beogradu), ali lošija je od Rumunije (2:2 i 0:0 - Rumuni stoje bolje zbog dva gola u gostima).

Dakle, ako bi Rumuni osvojili ceo plen i protiv Litvanije i protiv Crnogoraca, našim “orlovima” nisu dovoljni trijumf i remi jer sa ta četiri boda imali bismo 12, koliko i Rumunija, a onda bi komšije bile prve.

Srbiju na prvo mesto, ujedno na završni turnir, ali i u B diviziju, sigurno vode:

1) Dve pobede (nad Crnom Gorom i Litvanijom);

2) Pobeda nad Crnom Gorom i remi sa Litvanijom, pod uslovom da Rumuni ne osvoje šest bodova u svoja dva nastupa;

3) Remi sa Crnom Gorom i trijumf nad Litvanijom, pod uslovom da Crnogorci i Rumuni remiziraju u poslednjem kolu;

4) Poraz od Crne Gore i pobeda nad Litvanijom, pod uslovom da Rumunija izgubi od Litvanije, a pobedi Crnu Goru

Kada se podvuče crta - “orlovi” budite oprezni. Najsigurni­je je, a i najlepše, pobediti i Crnu Goru i Litvaniju. I radi plasmana u iduću rundu bez drhtanja, a i zbog prestiža.

 ??  ?? aleksandar mitrović nije uspeo u rumuniji da nastavi seriju golova DA BISMO BILI SIGURNO PRVI U GRUPI POTREBNO JE DA KOD KUĆE POBEDIMO I CRNU GORU I LITVANIJU možemo da žalimo za ispuštenim bodovima u rumuniji: selektor mladen krstajić
aleksandar mitrović nije uspeo u rumuniji da nastavi seriju golova DA BISMO BILI SIGURNO PRVI U GRUPI POTREBNO JE DA KOD KUĆE POBEDIMO I CRNU GORU I LITVANIJU možemo da žalimo za ispuštenim bodovima u rumuniji: selektor mladen krstajić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia