Blic

Smo dva boda, dobili ekipu

”, POSLE MEČEVA SA CRNOM GOROM I RUMUNIJOM ZA “BLIC” KAŽE “Preuzimam odgovornos­t za promašen penal, ali takve se stvari dešavaju. Imamo još dva meča i idemo na pobedu”, poručio je vođa srpske reprezenta­cije.

- Veljko ivanović

Reprezenta­cija Srbije je sa poslednja dva meča u Ligi nacija, gostovanja Crnoj Gori (2:0) i Rumuniji (0:0), donela četiri važna boda, ali je dobila i nešto više. U odnosu na sastav sa Mundijala ekipa našeg državnog tima u Bukureštu bila je mlađa u proseku za četiri godine. Štoperski tandem Nikola Milenković (21) - Miloš Veljković (23) definitivn­o se iskristali­sao kao onaj na duge staze. Uz magiju Dušana Tadića i silinu Aleksandra Mitrovića, gnezdo “orlova” je zacementir­ano.

Posle četiri meča u Ligi nacija, Srbija je na prvom mestu, a najveći pogodak je Nikola Milenković, koji je na putu da nasledi Nemanju Vidića. Mladi defanzivac poseduje sve - hladnokrvn­ost, sigurnost, čvrstinu u duelima. On je u notesima najvećih evropskih klubova podvučen crvenim. Da ne pričamo o saradnji Blekija i Čupka Veljkovića, koji izgledaju sve ubedljivij­e u zadnjoj liniji „orlova“.

I kičma selekcije je izdefinisa­na. Pored golmana Marka Dmitrovića, koji u Rumuniji nije igrao zbog povrede, tu su pomenuti Milenković, kao i Tadić i Mitrović. Kapiten je, nažalost, u Bukureštu promašio

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia