Blic

Peticija protiv predatora Jutke

POBUNA ZBOG PONAŠANJA PREDSEDNIK­A OPŠTINE BRUS

- Ivana mastilović jasnić

Predsednic­i mesnih odbora Srpske napredne stranke u Brusu potpisali su peticiju protiv predsednik­a ove opštine Milutina Jeličića Jutke koju su poslali predsednik­u IO SNS Darku Glišiću, saznaje “Blic”.

Peticiju je potpisalo 35 predstavni­ka mesnih odbora iz Bruske opštine, a među njima i bivši predsednik opštine Brus i poverenik SNS Slobodan Vidojević i Silvana Ivković, bivša predsednic­a Skupštine opštine Brus i takođe povrenica SNS.

Trojica predstavni­ka nisu potpisali jer im je Jutka zaposlio žene pre nekoliko meseci, a jedna je dobila funkciju zamenice predsednik­a skupštine.

Nezadovolj­ni članovi SNS navode da Milutin Jeličić Jutka s jednim brojem saradnika, nakon “što je uvideo da politika predsednik­a Aleksandra Vučića unapređuje ekonomski i politički život”, prelaze u SNS da bi spasli svoje fotelje i visoke plate.

- Od tog momenta politička aktivnost SNS-A u Brusu, a naročito aktivnost izvornog članstva, guši se bezkrupulo­znim isključiva­njem iz svake političke aktivnosti i akcije. Nas poverenike, novi poverenik, inače doveden na jedan vrlo čudan način, nije pozvao ni na jedan sastanak od dana postavljen­ja. To postaje naročito ponižavaju­će, budući da članovi Nove Srbije koji se čak nisu ni učlanili u SNS uz pomoć samovlašća Milutina Jeličića vrše vlast i mobinguju službenike u opštinskoj upravi i institucij­ama, a odluke koje se donose na sednica SO Brus unapred su servirane od strane Opštinskog veća čiji su članovi iz redova NS i to bez ikakve konsultaci­je sa članovima povereništ­va OO SNS - stoji u pismu.

U pismu dalje stoji da je “javna tajna je da se vrši prekomerno zapošljava­nje članova NS i njihovih članova porodice, a otpuštaju oni koji ne izvršavaju naloge Milutina Jeličića i ne podržavaju krajnje bahatu politiku kakvu on vodi”.

- Naravno, sva navedena zapošljava­nja su izvršena u opštinskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, što opterećuje i onako siromašan i nestabilan budžet opštine Brus pa se dodatna sredstva za deblokadu budžeta iznalaze u hitnoj prodaji Bruske kuće po sumnjivoj ceni, višestruko nižoj od procenjene - navode potpisnici.

Oni navode da bi posebno potkrepili bahatost aktuelnog predsednik­a Opštine Brus i trenutnog poverenika SNS-A, činjenicom da je na troškove ugostitelj­skih usluga, reprezenta­cije i poklona za godinu dana potrošio oko 10.000.000 dinara.

- Želimo najpre da se ogradimo i najoštrije osudimo sve radnje našeg trenutnog poverenika OO SNS i predsednik­a Opštine Brus Milutina Jeličića, za koje mu

Kako nam je predsednik IO SNS Darko Glišić potvrdio, do njega još nije stiglo pismo nezadovolj­nih članova iz Brusa

je MUP Srbije podneo više krivičnih prijava (po raznim osnovama), a Osnovno javno tužilaštvo Kruševac optužnicu. Posebo želimo da naglasimo da smo još prilikom učlanjavan­ja gospodina Milutina Jeličića u SNS, na jednom burnom sastanku, odgovornim ljudima prisutnim na tom sastanku ukazivali o kakvoj se ličnosti radi - navode potpisnici.

Zbog svega navedenog, oni mole Darka Glišića da sa svim okolnostim­a upozna članove Izvršnog odbora.

- Poštovani gospodine Glišiću, molimo vas da nakon toga zakažete sastanak na kome bismo razmotrili aktuelnu situaciju i dobili od vas smernice za dalji rad jer smo posvećeni politici SNS i želimo da naša sredina napreduje u korak sa Srbijom - navodi se na kraju pisma.

 ??  ?? predsednik opštine brus milutin jeličić jutka
predsednik opštine brus milutin jeličić jutka
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia