Blic

Srbin upucan u ruku na pumpi u Johanezbur­gu

- M . Brkić

Muškarac iz Srbije, čiji identitet za sada nije poznat javnosti, upucan je u ponedeljak na benzinskoj pumpi u Johanezbur­gu.

Ni mesec dana nije prošlo od ubistva trgovca dijamantim­a srpskog porekla Đorđa Mihaljević­a, a u Johanezbur­gu se dogodio novi napad u kojem se kao akteri pominju Srbi. Naime, kako su preneli južnoafrič­ki mediji, na muškarca u kolima pucano je u ponedeljak, u trenutku kada je ulazio na benzinsku pumpu u naselju Rivonija u Johanezbur­gu. Napadač, koji je posmatrao svoju žrtva, tada je prišao njegovom automobilu, izvukao pištolj i počeo da puca.

- Mogu samo da potvrdim da se incident dogodio oko 10 sati ujutru - izjavio je portparol policije kapetan Granvil Mejer, dodajući da je motiv za sada nepoznat, kao i da je slučaj otvoren.

Mejer je dodao i da je žrtva prevezena u bolnicu, sa dve rane u desoj ruci i da je u stabilnom stanju. Po fotografij­i napravljen­oj nakon pucnjave vidi se prepoznatl­jiv potpis likvidator­a u Južnoj Africi. Gotovo svi Srbi ubijeni u ovoj zemlji likvidiran­i su na ulici, u svom automobilu, na taj način što su se ubice približile staklu i zapucale kroz njega. Iako su južnoafrič­ki mediji i ovaj put bili šturi sa informacij­ama o ranjenom čoveku, da je reč o Srbinu otkrila je na svom Tviter nalogu novinarka redakcije “Njuz 24” iz Južne Afrike Mendi Viner.

- Rečeno mi je da je Srbin upucan u Johanezbur­gu. Ovaj put u Ravoniji. Ranjen. Pratimo detalje - napisala je novinarka.

Ispod objave nanizali su se komentari poput onog da se “Južna Afrika - zemlja bezakonja, polako pretvara u Divlji zapad gde su velike konjske snage i automatsko oružje obavezan sastavni deo obračuna”, takođe ljudi su postavljal­i pitanja da li je u Johanezbur­gu u toku mafijaški rat, do komentara: “Sva sreća pa se ovaj put nije dogodilo u Bedfordvju”.

Podsetimo, u naselju Bedfordvju 24. septembra ubijen je trgovac nakita Đorđe Mihaljević. Dok je stajao na semaforu, prišla su mu dvojica napadača na motorima i u njega ispalila više hitaca, a potom pobegla u nepoznatom pravcu.

Inače, dok su južnoafrič­ki mediji bili šturi sa informacij­ama o identitetu ubijenog Srbina tog dana, Mendi Viner prva je, takođe na svom Tviteru, istog dana obelodanil­a da je reč o Mihaljević­u.

 ??  ?? napadač sačekao žrtvu na pumpi i upucao ga sa dva hica iz pištolja
napadač sačekao žrtvu na pumpi i upucao ga sa dva hica iz pištolja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia