Blic

„Uplašila sam za ćerku jer ima dugu kosu“

-

„Noću, uveče, vraćaju mi se te strašne slike. Godinama sam imala noćne more. Takvi ne bi smeli da budu na slobodi. Kada sam saznala da je pre nekoliko meseci izašao na slobodu, osetila sam strah. Uplašila sam se, ali ne za sebe, već prvenstven­o za ćerku (3), koja ima dugu kosu“.

Ovim rečima ispovest počinje N. S. iz jednog niškog prigradsko­g naselja, koju je, kada je imala 12 godina, 2005. godine, manijak Ninoslav Jovanović (45) iz Malče na prevaru odveo od kuće, a potom ošišao i silovao u napuštenoj vikendici.

„Malčanski berberin“, koji je dobio taj nadimak zbog izopačene manije da pre silovanja šiša devojčice, na perfidan način prišao je njenoj porodici i naveo ukućane da mu poveruju. Predstavio se kao prijatelj njenog pokojnog oca, nudeći posao bratu u jednom prevozničk­om preduzeću, a devojčici da joj pomogne da proda svoju prelepu dugu kosu. Ni devojčici ni njenoj majci ni na kraj pameti nije bilo šta će se desiti...

- Ispričao je da poznavao moga oca, da su navodno radili zajedno. Rekao je da će da me vodi da prodam kosu i da podelimo zaradu. Mi smo mislili da je to stvarno tako, pošli smo brat i ja ka gradu, ali je na pola puta rekao bratu da se vrati kući. Nas dvoje smo nastavili. Prvo me je u podrumu jedne zgrade na Bulevaru Nemanjića malo ošišao, a onda smo nastavili put do jedne napuštene vikendice, gde je usledio pakao - priča N. S.

U mislima su još uvek jake slike užasa koje je preživela.

- Počeo je da mi preti da će ubiti moju porodicu, brata i majku, ako ne radim to što mi zapoveda. Rekao je da ima ljude oko naše kuće. Pretio je da će oko da mi iskopa makazama. Bila sam dete, bilo me je strah prvo za porodicu, ja sam mislila da će on to stvarno da uradi. Izgledao je baš ljuto, bilo je strašno. Ošišao mi je kosu makazama skroz kratko, kao kod frizera na jedinicu da se ošišate. Kada je završio šišanje, krenuo je s iživljavan­jem. Iživljavao se cele noći, uz ponavljanj­e strašnih pretnji - priča N. S. Sutradan oko 11 časova pustio je istraumira­nu devojčicu da se vrati kući, a ona je potom sa majkom slučaj prijavila policiji.

- Moja poruka mladim devojkama je da se pripaze i da ne veruju svakome. Da paze s kim izlaze, gde idu i da ne veruju nikome na prvi pogled jer se može desiti da je baš ta osoba manijak kaže N. S. B. Janačković

NADIMAK „MALČANSKI BERBERIN“DOBIO JE NAKON SILOVANJA DEVOJČICE KOJOJ JE OŠIŠAO KOSU

 ??  ?? ovo je ninoslav jovabnović iz niša
ovo je ninoslav jovabnović iz niša

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia