Blic

Jedina slika sa venčanja Milene i Gage

JEDAN POSEBAN CRTEŽ PRVI PUT U JAVNOSTI Pošto su se venčali na brzinu, Milena Dravić i Dragan Nikolić nisu imali nikoga da to ovekoveči. Za to se mnogo godina kasnije potrudila jedna devojčica - njihova unuka Iva.

- Tatjana nježić, Milojko Božović

Milena je tu sliku uramila i sada je, na ovim stranicama, prvi put pred javnošću. A evo kako je Milena opisala venčanje i nastanak crteža.

- Dragan i ja smo se venčali 31. decembra 1971. tokom snimanja filma „Kako su se volele dve budale”. Lepo, u pauzi otišli u opštinu kod matičara, venčali se, nismo se fotografis­ali, i vratili se na snimanje.

Prošle su godine i unuka mog brata, koja je i naša unuka, dok je još bila mala počne da traži našu fotografij­u sa venčanja. Zapitkuje, traži, iz dana u dan… Čudno joj kako je moguće da svi imaju, a samo mi nemamo sliku sa venčanja… Objašnjava­la sam joj da se nismo fotografis­ali… kažem joj, eto nema i šta da radimo… Prođe nekoliko dana, kad dete donese crtež - ja stojim kao mlada, a Dragan kleči i pružio mi ruke. „Evo, sad imate sliku sa venčanja”, kaže. I imamo, ja sam to uramila - ispričala je Milena jednom prilikom.

To je samo jedna u nizu divnih priča iz zajedničko­g života para koji je bio i ostao voljen do današnjih dana na prostoru čitave bivše Jugoslavij­e. Pa tako nakon Milenine smrti svaka organizaci­ja ili manifestac­ija s kojom je Milena sarađivala ili na kojoj je učestvoval­a odaje joj počast.

Na otvaranju 27. Dana Zorana Radmilović­a u Zaječaru, sem tradiciona­lnog polaganja venca delegacije mladih glumaca zaječarsko­g

„PROĐE NEKOLIKO DANA, KAD DETE DONESE CRTEŽ - JA STOJIM KAO MLADA, A DRAGAN KLEČI I PRUŽIO MI RUKE“

teatra na spomenik Zoranu Radmilović­u, pokojnom bardu u čast, minutom ćutanja publika i glumci oprostili su se od Milene, a govorio je i pesnik Ljubivoje Ršumović.

- Napustila nas je dobra vila našeg glumišta Milena Dravić, da se pridruži svom domaćinu i partneru negde gore u Nepričavi. Dr Vladeta Jerotić rekao je da se čovek usavršava i posle smrti. Ako bismo sad ovaj tužni slučaj uporedili sa tom izjavom, ispada da je Milena Dravić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia