Blic

Milojević: Kup nam je važniji od PSŽ-A

Stefan Pantović, poslovni direktor srpskog šampiona, na licu mesta priprema teren za pokretanje sudskog postupka protiv francuskog medija.

- Predrag Đukanović

Fudbaleri Crvene zvezde danas od 14 sati gostuju Dinamu u Vranju u odloženom meču šesnaestin­e finala Kupa Srbije.

- Raduje nas što ćemo igrati u Vranju gde Zvezda ima dosta navijača. Što se nas tiče, imamo dosta igrača koji se vraćaju sa reprezenta­tivnih obaveza. Neki nisu još stigli. Filip Stojković i Milan Rodić izašli su iz mečeva u reprezenta­cijama zbog povreda, ali mislim da to nije ništa strašno. Kup nije degradiran. To takmičenje je najmasovni­je i donosi priliku trećeligaš­ima da igraju sa superligaš­ima. Mnogi mogu da se kvalifikuj­u za Evropu - rekao je trener Zvezde Vladan Milojević.

U osminu finala Kupa već su se plasirali Zemun, Sinđelić, Radnik, Čukarički, TSC, Javor, Mačva, Borac, Partizan, Mladost Lučani, Vojvodina, Budućnost Dobanovci, Spartak i Radnički Niš. Mečevi osmine finala se igraju 24. oktobra, a Zvezda će, pod uslovom da prođe Dinamo, ponovo morati da odloži utakmicu jer se istog dana sastaje sa Liverpulom na “Enfildu”.

Klupko koje je zakotrljao “L‘ekip” navodima da su Pari Sen Žermen i Crvena zvezda namestili meč Lige šampiona, počinje polako da se odmotava. Čelnici kluba iz Ljutice Bogdana nisu trčali pred rudu, već su sistematsk­i reagovali na pisanje renomirano­g lista, pa je to rezultiral­o pripremom tužbe protiv francuskog medija.

Poslovni direktor Crvene zvezde Stefan Pantović se nalazi u Parizu, gradu u kojem tim advokata priprema tužbu protiv “L‘ekipa”. S obzirom na to da istraga koju UEFA vodi nije završena, postavlja se pitanje da li je ovaj list imao pravo da izađe u javnost sa imenima klubova koji su optuženi za navodno nameštanje meča i time ukalja ugled šampiona Srbije.

Upravo zbog stavljanja Zvezde na stub srama, samo na osnovu dojave “kredibilno­g doušnika”, čije se ime još nije pojavilo, Crvena zvezda će tužiti “L‘ekip” za narušavanj­e ugleda kluba i tražiti milionsku odštetu. Renomirani medij je u petak pisao da je navodno jedan visoki funkcioner kluba iz Ljutice Bogdana pripremao uplatu od pet miliona evra na poraz srpskog šampiona od PSŽ-A sa pet golova razlike. Kako je rezultat drugog kola Lige šampiona u utakmici koja je igrana

 ??  ?? stefan Pantović, Poslovni direktor crvene zvezde, nalazi se u Parizu
stefan Pantović, Poslovni direktor crvene zvezde, nalazi se u Parizu
 ??  ?? ceni kup srbije: vladan milojević
ceni kup srbije: vladan milojević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia