Blic

Bane ide kod Mesija

IVANOVIĆ DOBIO POZIV DA OD JANUARA ZAIGRA ZA BARSELONU

- A. Pijevac

Srpski fudbaler bi ostao do leta, odnosno dok se ne oporave svi defanzivci katalonsko­g kluba.

Branislav Ivanović do pre nekoliko meseci nije mogao ni da pretpostav­i šta će se dogoditi sa njegovom karijerom. Nakon što je ostao bez kapitenske trake i mesta u reprezenta­ciji Srbije, iskusni bek Zenita dobio je ni manje ni više nego poziv Barselone. Slavni španski klub ima velikih problema sa odbranom i povređenim fudbalerim­a, tako da bi Ivanović došao kao kec na deset u zimskom prelaznom roku.

Plan je da Bane u januaru stigne na “Nou kamp” kao pozajmljen igrač i da ostane sve do leta, kada će za Barselonu potpisati defanzivac Ajaksa Matijs de Liht. Zenit je pristao, a gotovo je sigurno i da naš iskusni fudbaler neće propustiti priliku da ponese dres jednog od najvećih klubova na svetu. Barselona, pored Ivanovića, razmišlja i o Dakonamu iz Hetafea i Nunjezu, odbrambeno­m igraču Atletika iz Bilbaoa, ali je srpski igrač ipak realnija, bolja i svakako kvalitetni­ja opcija.

Ivanović je punih devet sezona proveo u Čelsiju i dobro zna kako funkcioniš­u stvari u klubovima gde fudbaleri često dobijaju kratak period da se priviknu na uslove. Barselona je na duže ostala bez Fermalena i Umtitija koji se sigurno na teren neće vratiti pre Nove godine, a pitanje je i koliko će biti spremni da odigraju u visokom ritmu.

Bane je ove sezone preuzeo kapitensku traku kluba iz Sankt Peterburga i odigrao je svih 900 minuta za prvoplasir­ani tim ruskog prvenstva koji posle deset kola ima 25 bodova. Na deset mečeva Premijer lige odbrana Zenita, kojom Ivanović komanduje, primila je samo sedam golova.

Ivanovića ugovor sa Zenitom veže do juna 2019, odnosno praktično do trenutka kada bi trebalo da se vrati iz Barse pod uslovom da prihvati poziv sa “Nou kampa”. Zbog toga pozajmica ne može da se računa u gotov posao, jer teško je poverovati da bi Bane rizikovao da na leto ostane bez ugovora i kluba. Kao rezervno rešenje se pominje da Ivanović pređe u klub Al Fejhe iz Saudijske Arabije, koji je preuzeo bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin. Naš stručnjak je potpisao ugovor do kraja sezone sa ekipom za koju igra bivši fudbaler Crvene zvezde Džon Ruiz. Muslin je takođe zaintereso­van za Ivanovića.

ZENIT JE PRISTAO, A NAŠ ISKUSNI FUDBALER SIGURNO NEĆE PROPUSTITI ŠANSU DA ZAIGRA ZA BARSU

 ??  ?? sledi selidba na „nou kamp“: branislav ivanović
sledi selidba na „nou kamp“: branislav ivanović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia