Blic

Terzić: Ovo je prava igra za medalju na SP

- A. Pijevac

Završnica šampionata počinje u petak, a u drugom meču se sastaju Kina i naše jučerašnje rivalke. Finale je u subotu.

Odbojkašic­e Italije su bile nepobedive na Svetskom prvenstvu u Japanu, ali sve dok na drugu stranu mreže nisu stale srpske devojke. Naša reprezenta­cija je slavila sa 3:1 (25:21, 25:19, 23:25 25:23) za plasman u polufinale sa prvog mesta u grupi G.

Izabranice selektora Zorana Terzića na taj način su izbegle Kinu, a u pretposled­njem meču (petak od 6.40 časova) igraće sa Holandijom. U drugom polufinalu se sastaju Kina i Italija, koja je u jučerašnji meč ušla sa serijom od deset pobeda.

- Prethodna dva meča nismo odigrali dobro i bilo nam je potrebno da protiv Italije budemo pravi. Znali smo, kao i naši rivali, da smo već u polufinalu, ali to nas nije sprečilo da uđemo motivisano i zasluženo pobedimo. Ovo je igra sa kojom bi trebalo da nastavimo na Svetskom prvenstvu u mečevima koji će odlučivati o medalji - rekao je Terzić.

Za naše devojke sada sledi deo koji im često teže pada od samog meča - selidba iz Nagoje u 350 kilometara udaljenu Jokohamu gde će se odigrati završnica Svetskog prvenstva.

- Možemo i moramo da budemo zadovoljne igrom protiv Italije. Bez obzira na to što smo se mi i one već plasirale u polufinale, ne verujem da Italijanke nisu želele da pobede. Samo da nastavimo u istom ritmu - dodala je Tijana Bošković koja je bila najefikasn­ija sa 29 poena.

Kapiten Maja Ognjanović se slaže da je ovo igra koja može da donese medalju, međutim, samo pod uslovom da se motivacija zadrži na istom nivou.

- Igrali smo sa dosta energije u napadu, ali je odlično funkcionis­ala i odbrana. Srećne smo i zadovoljne. Idemo napred, još dva meča - kaže Ognjenović­eva.

Naša reprezenta­cija je do sada odigrala 11 mečeva na Svetskom prvenstvu i doživela je samo dva poraza - prvi od Japana i drugi upravo od Holandije (3:0). Zato je polufinaln­i meč u petak pravi trenutak da se osvetimo Holanđanka­ma i da obezbedimo jednu od medalja na Svetskom prvenstvu.

 ??  ?? Ples šampionki: odbojkašic­e srbije
Ples šampionki: odbojkašic­e srbije
 ??  ?? selektor zoran terzić
selektor zoran terzić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia