Blic

Prostačina Šešelj vređao ministarku i poslanicu

LIDER RADIKALA JOŠ JEDNOM DOKAZAO DA MU NIJE MESTO U SKUPŠTINI

- Ivana mastilović jasnić

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uradio je juče u Skupštini Srbije nešto u šta je malo ko mogao da poveruje da je moguće nadmašio je sebe u prostakluk­u.

Otrovan rečnik, pretnje, psovke i užasne uvrede nešto je na šta smo od lidera radikala navikli. Navikli smo i da ih upotreblja­va u svakoj prilici kada nema argumente, kada je nemoćan da drugačije osim niskim i neprimeren­im gestovima napada. Juče je na najvulgarn­iji način, potpuno neprihvatl­jiv za javni diskurs, ali i za svaki drugi vid komunikaci­je, uvredio poslanicu Demokratsk­e stranke Gordanu Čomić i ministarku građevine Zoranu Mihajlović.

Ministarki Mihajlović Šešelj je rekao da je alapača i zatražio njenu smenu.

Povod za Šešeljevo bahato ponašanje i salvu uvreda bio je njegov zahtev parlamentu da se na jučerašnjo­j sednici raspravlja o smeni Mihajlović­eva zbog toga što je, kako je rekao, bez odluke vlade potpisala memorandum o saradnji za gradnju autoputa Preljina - Pojate sa američkom kompanijom “Behtel”. Mihajlović­eva je to u raspravi demantoval­a.

Šešelj je kritikovao Mihajlović­evu i zato što “nije na licu mesta reagovala na izjavu američkog ambasadora Kajla Skota da je Kosovo nezavisna i suverena država”, a za američkog ambasadora Kajla Skota rekao je da je “njen gazda”.

- Smena je jedino logično i racionalno rešenje, spasava-

Gordana Čomić je rekla Šešelju da ne može ženi da kaže da je alapača, na šta ju je on brutalno izvređao: „Ti prvo obrij brkove...“

juće za ovu vladu, jer što duže Vlada trpi ovu ministarku, biće u sve težoj situaciji kazao je Šešelj.

On je istakao i da je za gradnju takozvanog moravskog koridora morao da se raspiše tender i postavio pitanje da li je ta izgradnja mogla da bude jeftinija od 800 miliona evra, a ministarki je prebacio da nije mogla da sprovede rušenje nelegalne vikendice sinova Tomislava Nikolića.

- Ne volim alapače koje misle da su sve i svja - rekao je Šešelj.

Na Šešeljeve uvrede reagovali su poslanici opozicije.

Poslanica DS Gordana Čomić rekla je Šešelju da ne

može ženi da kaže da je alapača i da ga zbog toga treba biti sramota, na šta joj je on rekao:

- Ti prvo obrij brkove pa dođi na sednicu.

Poslanik DD Balša Božović rekao je predsedava­jućem Veroljubu Arsiću da je trebalo da prekine Šešelja i reaguje na uvrede.

- Molim vas da ubuduće ovakve izjave kreature sprečite i sačuvate dostojanst­vo Skupštine Srbije - rekao je Božović.

Arsić mu je odgovorio da što se tiče Zorane Mihajlović “nema potrebe da je brani ni on ni bilo ko drugi” i da je “ona ministar u Vladi Srbije i da zna da se brine o sebi”.

Niskim gestovima Šešelj napada kada nema argumente

 ??  ?? Dokle će srbija morati Da trpi ispade lidera radikala kojima sramoti parlament
Dokle će srbija morati Da trpi ispade lidera radikala kojima sramoti parlament
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia