Blic

Ostavljena beba dobija staratelja

- V. L.

Beba muškog pola koja je prošlog utorka u ranim jutarnjim satima pronađena ispred crkve u Čajetini, i od tada se nalazi na neonatološ­kom odeljenju užičke bolnice, do kraja ove sedmice dobiće staratelja.

Kako majka dečačića, koji je rođen iste noći kada je ostavljen pred crkvom, još nije pronađena, pa su nepoznati i srodnici koji bi eventualno mogli preuzeti brigu, za neposredno­g staratelja biće određen Centar za socijalni rad iz Čajetine. Po rečima Paja Bogdanović­a, direktora ove ustanove, za privremeno­g staratelja biće postavljen neko od socijalnih radnika.

- Rok da se detetu da ime je mesec dana, a ono će, ukoliko se u međuvremen­u nešto bitno ne promeni, biti zbrinuto u hraniteljs­koj porodici - priča Bogdanović.

Mališan, kog je pred crkvom Svetog arhangela Gavrila primetila jedna Čajetinka, i dalje se nalazi izolovan od ostale dece na užičkoj neonatolog­iji i njegovo zdravstven­o stanje, s obzirom na to da nije rođen u bolnici, posebno se prati. Lekari kažu: zdrav je i napreduje.

Dosadašnja istraga o identitetu majke i bebe nije dala rezultate, iako su pregledani zdravstven­i kartoni svih trudnica iz Čajetine i okoline, a bolnicama u ovom regionu do sada se nije javila nijedna žena koja je zatražila pomoć ginekologa usled eventualni­h postporođa­jnih komplikaci­ja, a koja bi mogla biti majka dečaka.

Istraga o identitetu majke i dalje je u toku

 ??  ?? beba je nađena ispred crkve
beba je nađena ispred crkve

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia