Blic

Ranjen saradnik ubijenog kralja dijamanata

UPUCAN SRBIN (49) U JOHANEZBUR­GU

- M. Brkić

Pucnjava na Srbina (49) u naselju Rivonija u Johanezbur­gu povezana je sa ubistvom kralja dijamanata Đorđa Mihaljević­a, prenose južnoafrič­ki mediji.

Muškarac na kojeg je u ponedeljak pucano dok je ulazio u benzinsku pumpu je srpske nacionalno­sti, potvrdila je lokalna policija dva dana nakon incidenta. Podsetimo, na Srbina čiji identitet zasad nije objavljen pucano je dok je sedeo u automobilu sam, a tom prilikom upucan je dva puta u ruku. On je odmah odvezen u bolnicu i u stabilnom je stanju.

Ovo je poslednji u nizu okršaja u Johanezbur­gu u proteklih nekoliko meseci za koje se veruje da su povezani sa srpskim organizova­nim kriminalom, preneli su juče južnoafrič­ki mediji. Lokalna policija izjavila je da je istraga u toku. Portparol policije Grenvil Mejer rekao je da još uvek niko nije uhapšen zbog ovog napada.

Međutim, prema nezvanični­m informacij­ama južnoafrič­kih medija, ovaj pokušaj ubistva povezan je sa likvidacij­om Đorđa Mihaljević­a, koji je ubijen takođe u Johanezbur­gu. Te informacij­e “Njuz24” dobio je od više anonimnih izvora.

Dalja istraga pokazaće da li su ova dva slučaja povezana i ukoliko jesu, na koji način. Policija i dalje traži napadače koji su se pre manje od mesec dana približili automobilu Đorđa Mihaljević­a, kojeg je u naselju Berdfju zaustavio semafor. Dvojica napadača na motorima približila su se njegovom automobilu i zapucala na njega. Svedoci su govorili kako je Mihaljević vozio još stotinak metara i zatim ispao iz vozila. Preminuo je na licu mesta. Mihaljević je bio vlasnik firme za prodaju nakita, a mediji prenose i da se zamerio češkom mafijaškom šefu Radovanu Krejčiru. Bio je blizak saradnik narko-bosa Darka Šarića. Iako su motivi ovog napada i dalje nepoznati, južnoafrič­ki “Njuz24”, pozivajući se na nekoliko izvora, piše da je ovo ubistvo povezano sa dilovanjem droge, koje je pošlo po zlu.

Đorđe Mihaljević, poznat po poslovnim vezama sa narko-bosom Darkom Šarićem i češkim mafijašem Radovanom Krejčirom, likvidiran je u Johanezbur­gu

 ??  ?? nastradao dok je pretrčavao autoput: ante firić
nastradao dok je pretrčavao autoput: ante firić
 ??  ?? napadač prišao muškarcu iz srbije na pumpi i dva puta mu pucao u ruku nakon Čega je pobegao
napadač prišao muškarcu iz srbije na pumpi i dva puta mu pucao u ruku nakon Čega je pobegao

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia