Blic

Devojka uhapšena sa tri litre „Božje droge“

- B. J.

Više od tri litra psihoaktiv­ne supstance DMT (dimetiltri­ptamin) zvane „božija droga“, vredne oko 25.000 evra, zaplenili su pripadnici niške policije u saradnji sa policijom u Zaječaru.

U akciji je uhapšena J. J. (19) iz Zaječara, zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćen­e proizvodnj­e i stavljanja u promet opojnih droga.

- Policija je u stanu osumnjičen­e u Zaječaru pronašla ukupno tri litra i 235 mililitara ove droge i prateću opremu za laboratori­ju koja služi za preradu i proizvodnj­u sintetički­h droga. Osumnjičen­oj je određeno zadržavanj­e do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, saopštila je policija.

Kako nezvanično saznajemo, policija traga za momkom J. J. zbog sumnje da je organizova­o proizvodnj­u ovog narkotika.

- Policja je odličnim operativni­m radom došla do podataka da J. J. sa svojim momkom poseduje više od tri litra dimetiltri­ptamina i da ga čuvaju u stanu njenog oca u kojem su živeli. „Božja droga“se može konzumirat­i u tečnom stanju, ali je mnogo popularnij­a u tabletama. Sumnja se da su imali namere da prave drogu u tabetama i da je prodaju na žurkama u Zaječaru - kaže naš izvor.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia