Blic

Sale posetio Jokića i Rajakovića

- M. Dimitrijev­ić

Selektor košarkaške reprezenta­cije Aleksandar Đorđević se nalazi u SAD, gde je bio na treninzima Denvera, čije boje brani Nikola Jokić, ali i Oklahome Siti, čiji je deo stručnog štaba i Darko Rajaković. Đorđević se najpre otisnuo u Oklahomu, gde je proveo vreme sa, po njegovim rečima, “najmarljiv­ijim i najvećim radnikom u NBA ligi” - Rajakoviće­m.

Rajaković je trenersku karijeru započeo u Borcu iz Čačka sa 16 godina, nakon toga je osam godina radio u mlađim kategorija­ma Crvene zvezde, sa kojim je došao do dve titule šampiona naše zemlje. Od 2014. godine radi u Severnoj Americi, a postao je prvi trener rođen van ovog kontinenta koji je predvodio neku ekipu, kada je bio šef stručnog štaba Tulsa Sikstisiks­ersa. Pre četiri godine postao i pomoćni trener Oklahome. Đorđević sa rajakoviće­m i morisom Čiksom

Đorđević je iskoristio priliku da provede vreme i sa košarkašem koji je ove godine izabran u Kuću slavnih - Morisom Čiksom, s kojim je, verovatno, dosta govorio o vizijama igre jer su obojica tokom igračke karijere nastupala na poziciji plejmejker­a, a naš strateg je otkrio da mu je upravo Čiks bio jedan od uzora.

Nema sumnje da je Đorđević posebno uživao u Denveru, i to u saradnji i razgovoru sa Majklom Malonom, trenerom “grumenja”, a očekivano je da su posebnu pažnju posvetili zajedničko­j temi - Nikoli Jokiću. Selektor “orlova” bio je zadovoljan načinom na koji naš as trenira, ali i što je uvek sjajno raspoložen.

„Jokić je izgledao dobro, zvučao je dobro - uvek je nasmejan, zabavan i zadovoljst­vo mi je da ga vidim“, napisao je Đorđević.

Ipak, poseta je, osim profesiona­lnih pobuda, imala i one lične prirode. Naime, u ovom trenutku je generalni menadžer kluba bivši saigrač Đorđevića - Arturas Karnišovas. Ovo je ujedno bila i prilika da se naš strateg podseti dragih uspomena iz perioda kada je sa Litvancem delio svlačionic­u u Barseloni. Podsetimo, “orlovi” će 30. novembra odmeriti snage sa Izraelom, a tri dana kasnije ih očekuje susret sa Grčkom u našoj zemlji, u okviru drugog prozora grupe L kvalifikac­ija za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Kini 2019. godine.

Đorđević je u Denveru prisustvov­ao treninzima našeg asa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia