Blic

Novak stigao u Prag, ali neće u Beč i Bazel

ĐOKOVIĆ VEČERAS NA OPROŠTAJU RADEKA ŠTEPANEKA

- A. Pijevac

Očigledno je da Novak ne žuri jer je njegov povratak na prvo mesto nešto što će se veoma brzo dogoditi. Možda već u Parizu početkom novembra.

Novak Đoković je iz Šangaja, a preko Monte Karla, stigao u Prag gde će večeras uveličati oproštaj velikog prijatelja i bivšeg trenera Radeka Štepaneka. Češki teniser će se penzionisa­ti u rasprodato­j “O2 areni“pred više od 20.000 gledalaca, a pored Novaka, deo spektakla će biti i Štepanekov dugogodišn­ji dubl partner Leander Paes, i Nemac Tomi Has koji se povukao u martu ove godine.

- Moj oproštaj će biti mešavina tenisa, muzike i zabave. Svi će da uživaju - poručio je 38-godišnji Štepanek.

Đoković je na Tviteru postavio fotografij­u sa Radekom uz potpis: Jedva čekam da slavim sa svojim velikim drugarom u Pragu.

Ipak, teniski svet je iščekivao drugu informacij­u od Novaka, odnosno odgovor na pitanje da li će naredne nedelje igrati u Bazelu ili Beču. Ako se odluči za vajld kartu, mogao bi da osvoji 500 bodova i da prestigne Rafaela Nadala na prvom mestu ATP liste. Međutim, prema poslednjim vestima, male su šanse da će Đoković uzeti reket u ruke pre Mastersa u Parizu, koji počinje 29. oktobra. Direktor turnira u Bazelu Rodžer Brenvald Đoković Će biti gost na oproštaju štepaneka

kaže da im je “Novak dao jasan signal da mu je potreban odmor”. U prevodu, Novak nije odbio poziv, ali bi trebalo da se dogodi čudo da otputuje u Švajcarsku. Isto važi i za Beč, gde i dalje računaju na Đokovićev dolazak.

Očigledno je da Novak ne žuri jer je njegov povratak na prvo mesto nešto što će se veoma brzo dogoditi. Naime, ako pogledamo širu sliku, on do Rolan Garosa naredne godine brani samo 1.055 poena, a do Pariza ga očekuje šest Mastersa 1000, dva grend slema i završni Masters u Londonu - ukupno 11.500 bodova za osvajanje.

Teniski ekspert Denis Lou smatra da samo novo svetsko čudo može da spreči smenu na vrhu ATP liste.

- Da, samo čudo nad čudima može da se ispreči ispred Novaka i teniskog trona. Sve dok nastavi da igra u ovom ritmu i da se priprema dobro, ne može da pogreši. Igra pametnu igru jer se očigledno čuva za nešto veliko. Vidite, trenutni uspeh lako može da vas ponese. Takođe, siguran sam da Novak ima kompletnu sliku u glavi. Verujem da će za njega prelomni period da bude početak sezone na šljaci, odnosno trenutak kada Rafa ubacuje u viši stepen. Međutim, Nadal je povređen i pitanje je da li će uspeti da se vrati. Čak i da ponovo zaigra kao pravi šampion, pitam vas ko može da pobedi ovakvog Novaka? I kako da ga pobedite - upitao se Lou.

Moguće je da će Đoković uzeti kraći predah pred Masters u Parizu

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia