Blic

Gašić: Naš zadatak je da čuvamo državu i narod

Bezbednosn­oinformati­vna agencija obeležila je juče 16 godina od formiranja. Na svečanosti su govorili prvi čovek BIA Bratislav Gašić i predsednik Aleksandar Vučić.

- M. Brkić

Gašić je na svečanosti u središtu Agencije rekao da su se okolnosti tokom 16 godina koliko postoji BIA menjale, ali da je suština njihovog poziva ostala ista - „da kao časni ljudi posvećeno i odgovorno zaštitimo našu otadžbinu i narod od pretnji kojima su izloženi”.

- Intenzivno­m saradnjom sa drugim državnim organima u proteklih godinu dana uspešno smo se suprotstav­ili terorizmu, ilegalnim migracijam­a, prikriveno­m delovanju stranog faktora, kao i organizova­nom kriminalu i korupciji. Uspešno smo izvršili sve zadatke koje je pred nas postavio državni vrh i predsednik Republike - rekao je Gašić, i posebno zahvalio Aleksandru Vučiću, jer je, kako kaže, ličnim angažovanj­em dao ogroman doprinos jačanju kapaciteta Agencije, a posebno poboljšanj­u uslova rada pripadnika.

On je rekao i da će BIA i kada je najteže, i kada za druge nije moguće, biti tu da ponosno i časno čuva bezbednost građana i države.

- Za nas patriotiza­m nije samo reč. To je bezuslovna ljubav prema Srbiji koja nas obavezuje. Uverio sam se da pripadnici ovaj poziv ne doživljava­ju samo kao posao već kao čast, dužnost i odgovornos­t prema narodu i državi naveo je Gašić, i poručio da su pravda, sloboda i nezavisnos­t vrednosti koje štite.

Srbija nema veći interes od očuvanja slobode, a kada nju imate uz mir i stabilnost, ne plašim se za ekonomski napredak zemlje, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obeležavan­ju 16 godina BIA, i dodao da je lako biti protiv svoje države, „ali je divno i uzvišeno biti uz nju”.

Vučić je pripadnici­ma BIA čestitao njihov dan i rekao da je zadivljen onim što rade kako bi sačuvali interese države Srbije. Predsednik je zahvalio premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije na tome što pomažu i rade na daljem razvoju uslova rada pripadnici­ma Agencije.

 ??  ?? na svečanosti govorili bratislav gašić i aleksandar vučić
na svečanosti govorili bratislav gašić i aleksandar vučić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia