Blic

Opozicija i vlast osudili pretnje vešanjem Ani Brnabić i Vučiću

TUŽILAŠTVO POKRENULO POSTUPAK PROTIV POSLANIKA DVERI SRĐANA NOGA

- D. Luković

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistraž­ni postupak povodom pretnji koje je poslanik Dveri Srđan Nogo uputio premijerki Ani Brnabić i predsednik­u Aleksandru Vučiću.

Nogo je pre dva dana rekao da premijerka Brnabić, ukoliko je parafirala Dablinski sporazum sa EU o migrantima, “treba da bude obešena istog časa na Terazijama”, “a pored nje i Aleksandar Vučić”. Juče je ponovio da stoji iza svojih reči i poslanicim­a poručio da pogledaju snimak onoga o čemu je govorio, pa tek onda komentariš­u.

Portparol Tužilaštva za visokotehn­ološki kriminal Tatjana Sekulić rekla je da je tužilaštvo „uputilo policiji zahtev za prikupljan­je potrebnih obaveštenj­a povodom pretnji koje je poslanik Nogo uputio predsednik­u i premijerki“.

Komentariš­ući pretnje, predsednik Vučić je prvo primetio da na to nisu reagovali ni oni čija je to dužnost bila, a zatim poručio onima koji bi da “vešaju i siluju” da to neće moći.

- Čisto da čistije ne može da bude. Kada budu izbori, videćemo da li će ih narod hteti. Navikao sam na takve izjave, ali ne mogu da dozvolim da govore da će da vešaju Anu Brnabić. Neki ne žele da je zaštite, jer nije lojalna nekim drugim ljudima i drugim zemljama, već svojoj vladi i svojoj zemlji. Sramota je da je niko nije zaštitio, čak ni oni čija je to dužnost bila, koji vode tela za ravnopravn­ost. Nisu reagovali ni kada su Ani pretili silovanjem - rekao je Vučić.

Od izjave Noga ogradio se predsednik Dveri Boško Obradović i najavio da se Nogo neće pozivati na poslanički imunitet i da stoji na raspolagan­ju državnim organima kojima će obrazložit­i šta je i zašto rekao.

- Nikakvog vešanja u Srbiji neće biti. Poslednji koji su vešali su nemački okupatori i sa gnušanjem se toga sećamo. To nije i nikada neće biti politika Dveri - kazao je Obradović.

Nogove pretnje osudio je poslanički klub SNS, ali i ministarke pravde, EU i građevine Kuburović, Joksimović i Mihajlović.

Lider LDP Čedomir Jovanović rekao je da je reč o “neprihvatl­jivom ponašanju”.

- Vrhunac sramote je to što je narod, koji je u jednom trenutku ceo bio u izbeglištv­u, doživeo da neko preti vešanjem zbog pružene ruke nekim drugim izbeglicam­a. Ako treba zbog nečega ceniti vladu Ane Brnabić, to je ljudskost koja je pokazana u odnosu prema migrantima rekao je Jovanović.

Poslanici i predsednik DS-A Zoran Lutovac takođe su osudili pretnje i pozvali na hitan prekid verbalnog nasilja u javnoj sferi.

- Skandalozn­a izjava poslanika Noga je još jedna cigla u zidu političke nekulture u Srbiji. Pod hitno prekinuti verbalno nasilje u javnoj sferi - napisao je Lutovac na Tviteru.

 ??  ?? Putnička limuzina, boja crna metalik ili druga metalik Menjač šestostepe­ni, automatski
Dužina od 4.650 do 4.700 mm
Grejanje spoljašnji­h retrovizor­a Elektropod­esivi sklopivi retrovizor­i
Prednji i zadnji senzori za parkiranje Vazdušne zavese, LED svetla Elektropod­izači prednjih i zadnjih stakala „Folksvagen pasat“i „škoda superb“dva su modela koja se uklapaju u zahteve RFZO SPECIFIKAC­IJA ZA NABAVKU ČETIRI VOZILA
Putnička limuzina, boja crna metalik ili druga metalik Menjač šestostepe­ni, automatski Dužina od 4.650 do 4.700 mm Grejanje spoljašnji­h retrovizor­a Elektropod­esivi sklopivi retrovizor­i Prednji i zadnji senzori za parkiranje Vazdušne zavese, LED svetla Elektropod­izači prednjih i zadnjih stakala „Folksvagen pasat“i „škoda superb“dva su modela koja se uklapaju u zahteve RFZO SPECIFIKAC­IJA ZA NABAVKU ČETIRI VOZILA
 ??  ?? nogo juče rekao da stoji iza svojih reči
nogo juče rekao da stoji iza svojih reči
 ??  ?? Putnička limuzina, boja crna metalik Menjač sedmostepe­ni, automatski Dužina od 4.850 do 4.900 mm
Grejači prednjih i zadnjih sedišta Elektropod­esivi sklopivi retrovizor­i sa grejanjem Grejanje spoljašnji­h retrovizor­a
Prednji i zadnji senzori za parkiranje Sanset, zatamnjena stakla, kožna sedišta Navigacion­i sistem, glasovne komande Pogon na sva četiri točka *neki od zahteva, podaci objavljeni u poslednjem oglasu od 12. 10. 2018.
Putnička limuzina, boja crna metalik Menjač sedmostepe­ni, automatski Dužina od 4.850 do 4.900 mm Grejači prednjih i zadnjih sedišta Elektropod­esivi sklopivi retrovizor­i sa grejanjem Grejanje spoljašnji­h retrovizor­a Prednji i zadnji senzori za parkiranje Sanset, zatamnjena stakla, kožna sedišta Navigacion­i sistem, glasovne komande Pogon na sva četiri točka *neki od zahteva, podaci objavljeni u poslednjem oglasu od 12. 10. 2018.
 ??  ??
 ??  ?? SPECIFIKAC­IJA ZA NABAVKU JEDNOG VOZILA
SPECIFIKAC­IJA ZA NABAVKU JEDNOG VOZILA
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia