Blic

Poštuje Arkana, živi od tuđe smrti

ŠEF MARINCA KOJI LEŽI U SRPSKOM ZATVORU NE KRIJE ŠTA RADE

- Mbs

Šef Danijela Korbeta, bivšeg američkog marinca uhapšenog u Srbiji, ne krije da živi od ubistava visokih figura u ratnim zonama, a kaže i da se divi Arkanu.

Američki portal Bazfid otkrio je da je Korbet pre dolaska u Srbiju, gde je uhapšen početkom godine, radio za američku firmu „Spear Operations Group“, specijaliz­ovanu za VIP atentate u ratnim zonama, koju je osnovao Abraham Golan, Jevrej rođen u Mađarskoj.

- Veoma cenim Arkana - istakao je Golan za Bazfid njuz.

Zasad je nepoznato zbog čega je Golan posetio Srbiju početkom ove godine i šta je bila Korbetova misija. Sam Golan je za američke medije odbio da komentariš­e detalje slučaja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je svojevreme­no da je narod pametan i da zna da jedan od najpoznati­jih specijalac­a (Korbet) nije došao iz San Dijega u Srbiju tek tako.

Korbetov šef Golan tvrdi da je Jevrej rođen u Mađarskoj i da ima dobre veze u Izraelu, gde je navodno živeo nekoliko godina. Bazfid ga opisuje kao harizmatič­nog bradonju koji zrači entuzijazm­om. Ostavlja utisak erudite i često citira filozofe i pisce.

Američki novinari nisu uspeli da provere Golanovu biografiju, ali vojni veterani

koji su ratovali s njim tvrde da je očigledno da ima vojničkog iskustva. Smatraju ga sposobnim, surovim i proračunat­im, mada sklonog preterivan­jima.

„Za ‘luda s..nja‘ (crazy shit) on je čovek koji vam treba“, kaže jedan bivši agent CIA.

Golanova firma je zapravo skup plaćenika, uglavnom bivših američkih specijalac­a, specijaliz­ovanih za visokorizi­čne akcije atentata na VIP ličnosti u konfliktni­m i ratnim zonama. Kao na primer u Jemenu, gde više od tri godine besni rat između snaga koje podržavaju Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati i snaga koje podržava Iran. Golan tvrdi da ga je u ime Emirata angažovao Muhamed Dahlan, kontroverz­ni Palestinac sa odličnim vezama u UAE, za koga se inače tvrdi da ima brojne i jake poslovne veze u Srbiji i Crnoj Gori.

 ??  ?? korbet (u sredini) radio je za zloglasnog abrahama golana, koji je takođe posetio srbiju početkom godine, ali se zasad ne zna sa kojim ciljem
korbet (u sredini) radio je za zloglasnog abrahama golana, koji je takođe posetio srbiju početkom godine, ali se zasad ne zna sa kojim ciljem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia