Blic

Radimo sve po zakonu

REAGOVANJE „SRBIJA VOZA“

- ODGOVOR „BLICA“U SUTRAŠNJEM BROJU

„Srbija voz“je reagovao na „Blicov“tekst „Direktori uhvaćeni kako peglaju sumnjive poslove“, koji je objavljen pre tri dana, 16. oktobra. U saopštenju ovo državno preduzeće navodi ugovore potpisane sa privatnim firmama “Obnova kompani“d.o.o. i „Goša RSC“.

„Srbija voz“saopštava da se na konkurs za redovnu opravku putničkih kola javio samo jedan ponuđač učesnik u zajedničko­j ponudi „Obnova Company“d.o.o. Beograd i “Goša RSC”. Ugovor sa „Obnova Company“d.o.o. Beograd i „Goša RSC“Smederevsk­a Palanka zaključen je pod brojem 1/2016-1510 od 24. 10. 2016. godine u vrednosti od 209.988.000,00 RSD bez PDV-A, odnosno 251.985.600,00 RSD sa PDV-OM. Predmet ugovora je redovna opravka putničkih kola, i to deset kola tipa Z1 (kola sa sedištima), pet kola tipa Bc (kušet kola), četvoro kola tipa A4B6 (prepravka kola sa sedištima u kušet kola), šest kola tipa Ddam (kola za praćene automobile). Rokovi završetka po serijama putničkih kola su: Z1 kola - 60 dana od dana izvršene primopreda­je, Bc kola - 60 dana, A4B6 kola - 90 dana, Ddam kola - 30 dana, saopštava „Srbija voz“i dodaje:

“Na osnovu zahteva Sektora za saobraćajn­o-komercijal­ne poslove i Sektora za održavanje voznih sredstava ‘Srbija voz‘ a.d. od 9.

11. 2017. godine sačinjen je aneks broj 1 osnovnog ugovora, čime je rok završetka posla prema aneksu 30. novembar 2018. godine”.

Dalje se navodi da je nosilac ugovora „Obnova Company“d.o.o. prilikom zaključenj­a ugovora i aneksa ugovora dostavila garanciju za dobro izvršenje posla sa rokom važenja 31.

12. 2018. godine.

U „Srbija vozu“navode da je „dosad popravljen­o 19 putničkih kola i ostalo je još šest”, kao i da je „ugovorom predviđena kazna“. Kažu i da „od marta do novembra 2017. godine, zbog štrajka u ‘Goši‘, opravka putničkih kola nije bila moguća“. U „Srbija vozu“tvrde i da na fotografij­i iz kafane koju smo objavili nije njen direktor Jugoslav Jović.

 ??  ??
 ??  ?? „srbija voz“tvrdi da na slici koju smo objavili nije njihov direktor jugoslav jović
„srbija voz“tvrdi da na slici koju smo objavili nije njihov direktor jugoslav jović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia