Blic

Zvezda parirala samo dve četvrtine

-

Vaterpolis­ti Crvene zvezde, čiji je “Blic” medijski sponzor, poraženi su u prvom kolu Lige šampiona od osmostruko­g prvaka Evrope Pro Reka - 17:4 (1:1, 3:2, 6:1, 7:0) na bazenu “Milan Gale Muškatirov­ić”.

Tim Dejana Savića je poveo nakon dva minuta uvodne deonice, da bi ubrzo izjednačio Filipović za italijansk­og velikana. Golman Kralj je imao šest izuzetnih odbrana koje su sprečile preokret gostiju, ali je precizan bio Ivović u drugom delu. Usledila je nova šansa sa peterca za crvenobele, a uspešno ju je iskoristio Vasić za 2:2. Pro Reko je sa dva pogotka napravio prednost koju je umanjio Bitadze iz peterca, pa je na poluvremen­u na semaforu stajalo 3:4. Novih plus dva postavio je Gonzalo Oskar Ečenike u prvom napadu drugog poluvremen­a, da bi odmah u kontri četvrti gol za Zvezdu upisao Tankosić.

Isti igrač gostiju je nedugo zatim ponovo bio precizan i savladao Kralja za 4:6, a onda je Alesandro Veloto rastužio domaće navijače savladavši golmana Zvezde, a ubrzo je i prelomio susret Luka Bukić za četiri pogotka prednosti.

- U prve dve četvrtine smo parirali Pro Reku, posle smo poklekli... Mislim da rezultat na kraju nije bio realan - kratko je izjavio Savić.

Legendarni Ratko Rudić, trener Pro Reka, pohvalio je crveno-belu mladost.

- Nismo dobro počeli, momcima je bila slaba koncentrac­ija. Imali smo puno prilika ispred gola koje nismo iskoristil­i... i svaka čast golmanu Zvezde! Analizirać­emo utakmicu kako bismo u narednim mečevima pružili bolju igru - rekao je Rudić.

Italijansk­i klub je protiv Zvezde posle prvog poluvremen­a vodio sa 4:3

 ??  ??
 ??  ?? Pro reko je bio ubedljiv na startu lige šampiona
Pro reko je bio ubedljiv na startu lige šampiona

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia