Blic

Bobi patosirao koš

Centar Klipersa je bio nezaustavl­jiv sa 18 poena, ali je Nikola Jokić sa 21 košem doneo pobedu Denveru u Los Anđelesu.

- Aleksandar Pijevac

Amerikanci, spremite se da predate titulu na Olimpijadi u Tokiju! Ako se po jutru dan poznaje, onda srpske košarkaše u NBA ligi očekuje sezona iz snova. Nikola Jokić i Boban Marjanović su u međusobnom duelu pokazali da selektor Aleksandar Đorđević, koji inače boravi u SAD, ima jedan od najboljih centarskih tandema na planeti. Bilo je pravo uživanje gledati duel dvojice “orlova” u kojem je Marjanović dobio bitku, ali je rat pripao Jokiću koji je, kada je trebalo, odigrao u ol-star ritmu za pobedu Denvera nad LA Klipersima - 107:98. Jokić je na plus četiri za goste (94:90) pogodio trojku koja je pokrenula nezaustavl­jivu seriju Nagetsa.

Sa druge strane, Bobi je nastavio sa fantastičn­im partijama iz predsezone i kao rezervni centar je za 17 minuta imao 18 koševa i osam skokova. Posle snažnog zakucavanj­a našeg centra sudije su čak zatražile da se izmeri visina koša, ali je onda trener Klipersa

Dok Rivers, iz samo njemu poznatih razloga, odlučio da u završnici odigra bez Marjanović­a. Jokić je to iskoristio za 21 poen (šut iz igre 6-13) i najbolji start u četvorogod­išnjoj NBA karijeri.

Fotografij­a na kojoj je Marjanović obruč i konstrukci­ju koša spustio praktično do parketa je slika dana, dok se svi pitaju šta je prošlo treneru Riversu da prvu figuru meča u “Stejpls centru” pošalje na klupu.

Takođe, objavljen je i podatak

da je Marjanović igrač sa najvećim win shares procentom u poslednje tri NBA sezone. U prevodu, radi se o kompletnom učinku, odnosno o svemu dobrom što je igrač uradio za pobedu svog tima. Bobi je na 28,1 odsto ispred Karija (27,2), Leonarda (26,7), Pola (26,0) i Duranta (25,4). Jokić je na desetoj poziciji - 20,9 odsto. Za razliku od Marjanović­a, Miloša Teodosića nije bilo na klupi zbog povrede zadnje lože.

Odličan utisak ostavio je i Nemanja Bjelica u debiju za Sakramento. Srpski košarkaš je bio startna četvorka, a za 27 minuta je upisao 18 koševa (trojke 2-2) i osam skokova, ali su Kingsi na svom terenu poraženi od Jute sa 123:117. Dobra vest je i da će Bogdan Bogdanović odličan: jokić uskoro na parket. Bek “kraljeva” se pojavio na zagrevanju pred meč sa Jutom i iz mesta je šutnuo osam trojki sa “kapice”. I pogodio svih osam!

Kada pričamo o Srbima u NBA ligi, trebalo bi da kažemo i da je Igor Kokoškov pobedio u prvom meču kao glavni trener Finiksa. Naš stručnjak je sjajno složio ekipu Sansa koja je bila bolja od Dalasa (121:100) za koje je prve NBA minute odigrao i Luka Dončić. Najtalento­vaniji Evropljani­n se prilično mučio, ali je i pored 11 promašaja iz igre (trojke 0-5) stigao do dvocifreno­g učinka - 10 poena, uz osam skokova.

 ??  ?? POVREĐENI BOGDANOVIĆ JE NA ZAGREVANJU ŠUTIRAO TROJKE 8-8, ALI JOŠ NIJE SPREMAN DA IZAĐE NA TEREN kada bobi marjanović zakucava, ne mora ni da skoči
POVREĐENI BOGDANOVIĆ JE NA ZAGREVANJU ŠUTIRAO TROJKE 8-8, ALI JOŠ NIJE SPREMAN DA IZAĐE NA TEREN kada bobi marjanović zakucava, ne mora ni da skoči
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia