Blic

NAPADAČ PARTIZANA PRED NEDELJNO GOSTOVANJE U SUBOTICI Ako dam gol Spartaku, neću ga proslavlja­ti

Igramo protiv ekipe iz koje sam stigao u Humsku i koja mi je bila odskočna daska - kaže centarfor crno-belih.

- M. Zarić

Fudbaler Partizana Nemanja Nikolić rekao je da ima želju da postigne gol subotičkom Spartaku, ali da ga ne bi proslavio iz poštovanja prema bivšem klubu. Utakmica 12. kola Superlige između Spartaka i Partizana biće odigrana u nedelju (21. oktobra) od 13 sati na stadionu u Kuli.

Nikolić, koji sutra puni 26. godina, poželeo je da ima još bolji učinak na terenu i osvoji šampionsku titulu sa Partizanom.

- Idemo u goste ekipi iz koje sam došao u Partizan i koja mi je dala jednu lepu odskočnu dasku u karijeri, na čemu sam im zahvalan. Spartak je omogućio ne samo meni već i drugim igračima da rastu

i napreduju, pa se samim tim i njihovim odlaskom u druge klubove tim mnogo izmenio od onog koji sam poznavao. Nisam ispratio sve njihove mečeve, ali rezultati koji ih sada prate ne smeju da nas zavaraju i opuste jer mislim da je ekipa Spartaka trenutno pala posle težeg kalendara usled kvalifikac­ija za Ligu Evrope. Verovatno ste i sami primetili da nemam običaj da proslavlja­m golove nešto specijalno, ali sigurno da se ne bih radovao iz poštovanja prema bivšem klubu. Ali svakako želim da postignem gol jer je to u opisu moje pozicije na terenu - rekao je Nikolić. On je dodao da je zahvalan Spartaku jer je

dobio odskočnu dasku za transfer u Partizan ovog leta.

- Imaju dobar timski duh i umeju da budu neugodan protivnik bilo kome. Stil igre ne verujem da se preterano promenio dolaskom novog šefa Predraga Rogana, a to je odličan kontranapa­d. Pažnju treba obratiti i na njihovog napadača Čečarića, koji ima odličan udarac i nogom i glavom. U Partizan sam stigao kao najbolji strelac Spartaka i upravo taj timski duh i energija su nam svima pomogli da napravimo odličan rezultat koji je ujedno izbacio nekoliko individual­aca. Sada je ovo Partizan i naravno da je sve dosta teže jer se u ovakvom klubu traži kontinuite­t, kako igara tako i učinka na terenu, a to su golovi i asistencij­e - dodao je Nikolić.

NEMANJA NIKOLIĆ JE MINULOG LETA DOŠAO U PARTIZAN UPRAVO IZ SUBOTIČKOG SPARTAKA

 ??  ?? nemanja nikolić, napadač crno-belih
nemanja nikolić, napadač crno-belih

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia