Blic

Ujedinili se Zvezda i PSŽ: Tužili smo „Lekip“zbog laži

Ukoliko se navodi lista dokažu kao izmišljoti­na, oba kluba će dobiti milionske odštete.

- Milan Zarić

PSŽ - Crvena zvezda 6:1 bio je rezultat meča drugog kola Lige šampiona. Parižani bolji, moćniji, kvalitetni­ji... I sve je bilo regularno do petka, 12. oktobra, kada je devet dana posle utakmice ugledni francuski “Lekip” lansirao senzaciju: Rezultat je namešten! U obrazložen­ju je stajalo da je neimenovan­i čelnik crveno-belih hteo da uplati na kladionici pet miliona evra na poraz od Parižana od pet ili više golova razlike.

Svet je brujao o tome, klupko je počelo da se odmotava, klubovi su bili iznenađeni, “Lekip” je i preneo da je francusko tužilaštvo pokrenulo istragu, koja je od početka bila na klimavim nogama. Finale: u istom danu od strane najboljih francuskih advokata na adresu “Lekipa” stigle su tužbe Crvene zvezde i Pari Sen Žermena u kojoj traže milionske odštete.

Srpski prvak zvanično je podneo tužbu u Parizu zbog, kako stoji, klevete i narušavanj­a ugleda kluba protiv svih koji su pisali o navodnom nameštanju utakmice Lige šampiona protiv PSŽ.

- Fudbalski klub Crvena zvezda je šokiran neverovatn­im optužbama o navodnom nameštanju meča s Pari Sen Žermenom 3. oktobra 2018. Apsolutno nema dokaza koji podržavaju ove optužbe koje su očigledno rezultat anonimne i zlonamerne dojave - navodi se u saopštenju Advokatske kancelarij­e iz Pariza koja zastupa Zvezdu.

Kako se navodi, crvenobeli su angažovali advokate Erika Dipon-moretija i Antoana Vea i podneli tužbu zbog klevete, a sve u cilju indentifik­acije i kažnjavanj­a odgovornih za lažne optužbe.

- FK Crvena zvezda je spremna da u potpunosti

Nema dokaza o navodnom nameštanju poručuju iz FK Crvena zvezda

sarađuje sa istražnim vlastima. Klub sa najviše osvojenih titula prvaka Srbije i osvajač Lige šampiona iz 1991. godine (dok je to takmičenje imalo drugi naziv). Crvena zvezda namerava da brani svoju čast, kao i čast svoje uprave, igrača i navijača i ponovo potvrđuje posvećenos­t fudbalskim vrednostim­a i integritet­u sportskih takmičenja - za-

ključuje se u saopštenju.

Odgovor iz Ljutice Bogdana nije bio jedini, za isto se odlučio i francuski šampion. Prvi čovek “svetaca” Naser al Kelafi je podneo tužbu protiv ovog medija, i to jer se u tekstu navodi da se sastao sa čelnikom Crvene zvezde kako bi “namestili utakmicu”, preneli su francuski mediji. Posle sastanka sa advokatima Al Kelafi je odlučio da povuče radikalan potez jer,

kako tvrdi, nikakvog sastanka nije bilo, niti je bilo dojava zbog kojih bi policija pratila njihove korake.

Sada je sve u rukama Nacionalno­g finansijsk­og tužilaštva, koje je pokrenulo istragu povodom dojave o eventualno­m nameštanju. Istragu, kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je državni tužilac finansijsk­og tužilaštva.

Naser al Kelafi je podneo tužbu protiv „Lekipa” jer je u tekstu navedeno da se sastao sa čelnikom Zvezde kako bi „namestili meč”

 ??  ?? pobeda psž-a čista: Miloš degenek u duelu sa kilijanom Mbapeom
pobeda psž-a čista: Miloš degenek u duelu sa kilijanom Mbapeom
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia