Blic

Naš Mitrović najbolji igrač u Tviter anketi

FUDBALER SRBIJE OBELEŽIO PRVI KRUG LIGE NACIJA

-

Aleksandar Mitrović je pobedio u izboru preko 10.000 posetilaca sa 43 odsto glasova, ispred Edina Džeka iz BIH (31 odsto).

Srpski reprezenta­tivac Aleksandar Mitrović izabran je za najboljeg fudbalera dosadašnje­g toka Lige nacija u anketi tog takmičenja na Tviteru. Mitrović je pobedio u izboru preko 10.000 posetilaca sa 43 odsto glasova, ispred Edina Džeka iz BIH (31 odsto), Belgijanca Romelua Lukakua (15 odsto) i Španca Marka Asensija (11 odsto).

Prvi centarfor “orlova” dao je četiri gola u četvrtoj grupi C Lige nacija, po dva Rumuniji i Crnoj Gori, i zajedno sa Lukakuom drži prvo mesto za najboljeg strelca kompletnog takmičenja.

Sadašnji golgeter Fulama, nekadašnji as Partizana i Anderlehta, sa kratkim boravkom i nedovoljno­m šansom u Njukaslu, pogocima u Podgorici stigao je na deobu 13. pozicije u istoriji državnih timova SFRJ, SR Jugoslavij­e, Srbije i Crne Gore i Srbije. Mitrović je postigao 21 gol isto kao Safet Sušić i Slaven Zambata.

Srbija je prva u grupi, sa bodom više od Crne Gore i dva od Rumunije, a u poslednja dva meča narednog meseca čeka Crnogorce i Litvance u Beogradu.

Od prvog špica Srbije očekuje se dobar golgetersk­i učinak i u poslednje dve utakmice u Ligi nacija protiv Crne Gore (17. novembar) i Litvanije (20. novembar) koji se igraju na stadionima „Rajko Mitić”, odnosno Partizana. Ukoliko zadrži ovakvu formu, mogao bi da bude glavni adut u pokušaju Srbije da se posle pune dve decenije plasira na Evropski šampionat 2020. godine.

Podsetimo, Aleksandar Mitrović je letos na Svetskom prvenstvu u Rusiji postigao jedan gol. Bio je strelac protiv Švajcarske u drugom kolu grupne faze, a izborio je i slobodan udarac iz kojeg je njegov imenjak, kapiten Kolarov doneo pobedu izabranici­ma Krstajića protiv Kostarike.

Aleksandar Mitrović je za Srbiju postigao 21 gol

 ??  ?? dominira u ligi nacija: aleksandar mitrović
dominira u ligi nacija: aleksandar mitrović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia