Blic

ABA LIGA: ZVEZDA PROTIV IGOKEE

Drago mi je što smo pokazale zajedništv­o, što smo se od početka meča držale zajedno i što smo uspele da pobedimo. Još nije gotovo, ono pravo tek sledi u finalu poručila je junakinja Tijana Bošković. KOŠARKAŠI PARTIZANA GOSTUJU KRKI SVET ODUŠEVLJEN PARTIJA

- Jelena medić

U pravu je bio Feliks Koslovski, selektor najboljih odbojkašic­e Nemačke, kada je poručio:

- Srpkinje igraju mušku odbojku!

Čudesna je odbojka kada je igraju majstori. U ovom slučaju ti majstori su srpske gracije koje nam iz meča u meč demonstrir­aju snagu! Odigrale su gotovo savršeno protiv Holanđanki, slavile sa 3:1 u polufinalu Svetskog prvenstva i danas od 12.40 odmeriće snage sa Italijanka­ma i pokušati da se prvi put u istoriji domognu zlata na planetarno­m šampionatu. Košarkaši Crvene zvezde dočekuju večeras od 21 sat u dvorani „Aleksandar Nikolić“Igokeu u 4. kolu ABA lige. Izabranici Milana Tomića žele da ostvare 15. uzastopnu pobedu. je posle meča na desetine slikala se sa

A kako i ne bi stigle do borbe za zlato kada u redovima imaju Tijanu Bošković. Ta devojka igra impresivno, a protiv Holanđanki je nanizala 30 poena! Bila je centralna figura Terzićeve plave čete. Koje se svet plaši!

- Šta reći osim čestitati devojkama i celom stručnom štabu za pobedu protiv Holandije. Držale smo se zajedno od početka utakmice iako je Holandija igrala sjajno. Servirale su odlično i nije bilo lako zaista, ali eto, drago mi je što smo pokazale zajedništv­o i ovaj meč privele u našu korist - istakla je Boškovićev­a.

Ipak, kako je ova sjajna devojka iz Bileće rođena šampionka, za nju ono najvažnije sledi danas od 12.40.

- Jesam srećna, ali ono pravo tek sledi. Čeka nas finale, daćemo sve od sebe da na kraju budemo zadovoljne - istakla je Boškovićev­a.

U stopu je Tijanu pratila Brankica Mihajlović. Bio je to tandem koji je vodio Srbiju do pobede protiv Holandije.

- Jako smo srećne, zadovoljne i ponosne. Moram da priznam da je bila iscrpljuju­ća utakmica i fizički i psihički. Holanđanke igraju jaku odbojku na celom turniru, dosta su dobro bile pripremlje­ne za meč protiv nas, ali, opet ponavljam, drago mi je što smo uspele da izdržimo te njihove napade. Mislim da je treći set bio najbitniji jer smo bile četiri-pet poena u zaostatku, ali na kraju smo uspele da se vratimo i pokažemo svu snagu našeg tima - istakla je Brankica.

Maja Ognjenović, kapiten našeg tima i prva među jednakima u Terzićevoj četi, bila je ponosna na borbu koje su ona i njene drugarice pružile na terenu.

- Mislim da je ovo bila jedna od najtežih utakmica koju Košarkaši Partizana u 4. kolu Jadranske lige gostuju Krki danas od 17 sati. Puleni Nenada Čanka su prošlu utakmicu u ABA ligi izgubili od Mornara i žele da se vrate na pobednički kolosek.

sam, bar ja odigrala u karijeri. Utakmica koja je bila prepuna naboja, bilo je vrlo emotivno. Bilo je trenutaka kada smo vodile po četiri-pet poena, pa smo tu prednost znali da ispustimo, što nam pre nije bilo svojstveno. Uglavnom, nismo se obazirale na utakmicu koju smo od njih izgubile. Znale smo i bile smo svesne svoje snage. Izuzetno sam srećna i ponosna jer smo se zaista borile, možda kao nikada do sada. Možda je na Olimpijski­m igrama bila ovakva energija i tada je bilo ovoliko emotivno. Ginule smo jedna za drugu. Nadam se da ćemo uspeti da se odmorimo i da se pripremimo za finale koje će biti podjednako teško kao i polufinale - istakla je Maja Ognjenović.

 ??  ?? milena rašić podelila autograma i
navijačima u japanu tijana bošković je maestralno­m partijom vodila svoje drugarice do finala svetskog šampionata
milena rašić podelila autograma i navijačima u japanu tijana bošković je maestralno­m partijom vodila svoje drugarice do finala svetskog šampionata
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia