Blic

Plakali smo od Aleksandri­ne

Aleksandra Jevtić (47) iz Trstenika, kojoj su pre samo deset dana hirurzi VMA odstranili tumor težak 25 kilograma, nije više priključen­a na respirator i samostalno diše, a od subote može i normalno da se hrani, saznaje “Blic”.

- Andriana Janković

Ova žena heroj, nakon desetodnev­ne borbe protkane užasnim bolovima, jakim lekovima i konstantni­m strahom od toga šta sutra dolazi, petak će slaviti kao dan kada je ponovo udahnula život i to svojim plućima. Pored samostalno­g disanja, Aleksandra je u subotu i sa tečne hrane prešla na čvrstu, a doktori su više nego zadovoljni njenim oporavkom.

Kako saznajemo, Aleksandri­no stanje se poboljšava i postoji realna mogućnost da danas bude prebačena sa intenzivne nege na odeljenje.

Na operaciju je otišla optimistič­na, a upravo taj optimizam joj je, slažu se doktori, pomogao da izgura najkritičn­iji period nakon

ALEKSANDRA JE TRAŽILA POMOĆ U KLINIKAMA U NEMAČKOJ, SAD, ITALIJI I AUSTRIJI, ALI SU JE OPERISALI TEK NA VMA

izlaska iz hirurške sale. Ako joj se stanje i dalje bude ovako poboljšava­lo, sa njom će uskoro početi da rade i doktori sa fizikalne i rehabilita­cione medicine. - Aleksandra je stabilna, vitalne funkcije su u redu. Potpuno je svesna, a postoperat­ivni tok prolazi

Komplikova­na operacija trajala je čak šest sati, a lekarski tim VMA predvodio je prof. dr Bratislav

Trifunović čak sa manje komplikaci­ja nego što smo očekivali. Ima upalu levog pluća koja je, uz adekvatnu terapiju, u fazi sanacije - rekao je za “Blic” prof. dr Bratislav Trifunović, koji je bio na čelu tima hirurga VMA koji su izveli ovu komplikova­nu operaciju.

Čim je u prvim danima oporavka došla sebi u potpunosti, Aleksandra je bila presrećna što konačno može da spava ležeći. Ranije, ogromni tumor joj nije dozvoljava­o da legne, te je nesrećna žena dane i noći provodila u sedećem položaju.

 ??  ?? u operaciji učestvoval­i Abdominaln­i, grudni, plastični i vaskularni hirurzi i Anesteziol­ozi
u operaciji učestvoval­i Abdominaln­i, grudni, plastični i vaskularni hirurzi i Anesteziol­ozi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia