Blic

Ronioci tragaju za muškarcem po Limu

- V. L.

U potragu za Veroljubom Simovićem, koji je prekjuče nestao u reci Lim nekoliko kilometara od Priboja, danas bi trebalo da se uključi i ronilački odred Žandarmeri­je pošto dosadašnja pretraga obala i površine reke nije dala rezultate.

Simović je u subotu oko podne pod još nerazjašnj­enim okolnostim­a, dok je pecao ribu, upao u Lim u mestu Dobrilovci između Bistrice i Priboja i nestao pod vodom, a tragedija se odigrala pred očima njegovo dvoje dece. Jedno od njih je, saznaje “Blic”, odmah otrčalo kući koja se nalazi oko pola kilometra daleko da javi ukućanima šta se dogodilo, a drugo je ostalo kraj Lima na mestu gde je Veroljub nestao.

Vatrogasno-spasilačka brigada i članovi rafting kluba iz Priboja odmah su započeli potragu koja je nastavljen­a i juče. Čamcima i obilaskom obale, u nadi da će voda izbaciti telo na površinu, pretražen je potez dug četiri-pet kilometara do mosta koji deli dva dela Priboja. I pored svega, iako je vodostaj Lima nizak a reka nije brza, utopljenik nije pronađen.

- S obzirom da je iskusan ribolovac i da je odlično poznavao teren na kome je pecao i maltene odrastao, a Lim je na mestu gde je upao u vodu prilično plitak, potpuno je nejasno kako je upao u reku i nestao. Da li mu je u trenutku pozlilo, da li se okliznuo ili se dogodilo nešto treće, tek njegova deca su ispričala da im je tata samo najednom upao u reku - priča poznanik nesrećnog ribolovca za koga se strahuje da je nastradao.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia