Blic

A sad, idemo u napad na olimpijsku titulu

ZORAN GAJIĆ, PREDSEDNIK OSS, U RAZGOVORU ZA „BLIC” KAŽE

- J. Medić

„Najsjajnij­e odličje u Tokiju bilo bi prirodan sled i apsolutno logična stvar. Svaka čast devojkama na istorijsko­m uspehu“, istakao je Gajić.

Ako neko zna kako je biti najbolji na svetu, zna Zoran Gajić. Nekadašnji selektor reprezenta­cije Jugoslavij­e, koji je Nikolu Grbića i drugove davne 2000. vodio do olimpijsko­g zlata, sada kao predsednik OS Srbije poznaje samo pobede i uspehe.

Na početku razgovora za „Blic” pitali smo ga da li je zlato odbojkašic­a na Svetskom prvenstvu u Japanu bilo očekivano ili...?

- Za nekoga jeste, a za nekoga nije. Šalu na stranu, posle osvajanja evropske krune one su unutar tima sazrele i shvatile da imaju snage i kvaliteta da se popnu i na vrh sveta.

U prilog sazrevanju tima naveo je i jedan primer.

- Kapiten Maja Ognjenović se vratila u tim. Verujte mi, ne bi se ona tek tako vratila da nije verovala da je ovaj tim sposoban za velika dela. Stručni štab na čelu sa Zoranom Terzićem je verovao u uspeh, verovale su igračice. Bile su ubeđene da će zlato završiti u njihovom vlasništvu. Znale su da ih krasi kvalitet i zajedništv­o, a to je najbitnije - istakao je Gajić.

Na pomen selektora Terzića, arhitekte uspeha ženske odbojke u Srbiji, pitamo Gajića da li se čuo s njim.

- Jesam, naravno. Svi su umorni, ali to je sladak umor. Pitao sam ga kako je, ali izostao je odgovor, čuo sam samo osmeh. Sve je u najboljem redu.

Gajić je posebno želeo da istakne jedan podatak.

- Vrlo je važno da ovo napišete. Devojke su bile zajedno šest meseci. Okupile su se 23. aprila, a poslednje zvanične obaveze u nacionalno­m timu imaće 22. oktobra. To je šest meseci provedenih zajedno. Ili 180 dana. Kako vam je draže. Toliko dugo se spremati, biti podređen jednom cilju, što je u ovom slučaju bila zlatna medalja na Svetskom prvenstvu, biti praktično u karantinu toliko dugo je đavolski teško. To je napor za poštovanje. Toga nema ni u jednom drugom sportu. I zato im svaka čast.

Devojke su objedinile evropsku i svetsku titulu. Na Olimpijski­m igrama u Riju bile su druge, a one u Tokiju se bliže. Ta 2020. nije daleko kao što nam se čini. Jesu li spremne naše najbolje odbojkašic­e da dođu i do tog zlata koje im nedostaje?, pitamo Gajića.

- Najsjajnij­e odličje u Tokiju bilo bi prirodan sled i apsolutno logična stvar. Ja im želim to od sveg srca zaključio je Zoran Gajić, predsednik OS Srbije.

 ??  ?? srpska odbojka je preplaćena na uspehe: zoran gajić, predsednik oss
srpska odbojka je preplaćena na uspehe: zoran gajić, predsednik oss
 ??  ?? tvorci uspeha: kapiten maja ognjenović i selektor zoran terzić
tvorci uspeha: kapiten maja ognjenović i selektor zoran terzić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia